Gatavojoties koncertam: kas jāzina par grupu “Arcade Fire”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pirmdien, 6. augustā, Mežaparka Zaļajā teātrī uzstāsies kanādiešu grupa “Arcade Fire”. Grupa Rīgā viesosies koncertturnejas “Everything Now Continued” ietvaros. 

Viņi ir septiņi – vīrs un sieva Vins Batlers un Režīna Šasāna, Vina jaunākais brālis Viljams Batlers, Ričards Perijs, Džeremijs Gara, Sāra Neifelda un Tims Kingsburijs.

Grupas pirmsākumi meklējami 2001. gadā un jau pirmais albums “Funeral” (2004) izpelnījās mūzikas kritiķu atzinību.

"AF" kopumā izdevusi piecus albumus un par katru no tiem saņēmusi prestižākās mūzikas balvas “Grammy” nomināciju. Viņu ieraksts “The Suburbs” tika atzīts par 2011. gada labāko albumu, pārspējot tādus pasaulslavenus māksliniekus kā Keitiju Periju un Lēdiju Gāgu un Eminemu.

Grupai bija ļoti labas attiecības ar leģendāro mūziķi Deividu Boviju. Grupas pirmsākumos viņš bija biežs koncertu apmeklētājs. Tiek lēsts, ka Bovijs kādā mūzikas ierakstu veikalā izpircis visas albuma "Funeral" kopijas, lai uzdāvinātu tās saviem draugiem. Tāpat viņa vokāls dzirdams “Reflektor” albumā.

“Arcade Fire” kvēls fans ir grupas “The Maccabees” mūziķis Olivers Vīks – viņš mūziķu apvienību nodēvējis par “labāko grupu pasaulē”. Grupas fanu rindās ir arī tādi mūziķi kā kanādietis Nīls Jangs un "U2" solists Bono.

"Arcade Fire" dalībnieki savos ierakstos izmanto vairāk nekā 16 instrumentus, piemēram, vijoli, altu, čellu, kontrabasu, ksilofonu, mežragu, arfu, mandolīnu, un citus. Daudzus no tiem mūziķi izmanto arī koncertos.

Grupas īpašumā no 2005. līdz 2013. gadam bija kāda veca baznīca netālu no Monreālas Kanādā, kuru viņi izmantoja kā studiju.

Filmas “Bada spēles” faniem noteikti der paklausīties kinolentes skaņu celiņā – dziesmas “Abraham’s Daughter” izpildītāji ir neviens cits kā "AF". Tāpat mūziķu kompozīcija "Cold Wind" dzirdama kulta seriālā "Six Feet Under".

Jau vēstīts, ka šis būs vienīgais grupas koncerts Baltijā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu