The Chemical Brothers «Push The Button» (20)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kopš 90. gadu vidus, kad viens no tā laika paaudzes simboliem bija narkotiku problemātikas piesātinātā lente «Trainspotting» («Uz adatas») un tās skaņu celiņš ar «Underworld», «Goldie» un «Leftfield» elektronizēto mūziku, šķita, ka šādai mūzikai pieder nākotne.

Atceros Rīgas klubos valdošo sajūsmu par «Prodigy» un vēlāk «Fat Boy Slim» bītiem. Arī Mančestras duets «Chemical Brothers» ilustrē 90. gadu otrās puses Eiropas muzikālo noskaņojumu, taču diemžēl laiks ir nepielūdzams...

Chemical Brothers «Push The Button»

(Virgin)

7/12

Daudz tiek pēdējā laikā runāts par deju mūzikas norietu, mūzikas speciālisti uzsver, ka pēdējos gados lielāko zvaigžņu («Prodigy», «Underworld», «FatBoy Slim») ieraksti ir iegūluši aizmirstībā. Nesen klajā laistā «Underworld» singlu izlase aizkāpa tikai līdz britu topa 47. vietai un pēc nedēļas pazuda bez pēdām.

Toms Roulands un Eds Simons («Chemical Brothers») savā mūzikā jau no laika gala izmanto hiphopa mūzikas elementus, un varbūt tieši tas ir paglābis duetu no aizmirstības. Diemžēl vīru jaunākais veikums ir vairāk nekā paredzams - kārtējie viesmākslinieki, turklāt Tims Bērdžess («The Charlatans») dzirdams atkārtoti kopš 1995. gada sadarbības, tie paši bīti, līdzīga skaņdarbu uzbūve ar iepriekš paredzamām kulmināciju vietām.

Foto: Publicitātes foto

Šoreiz viesmākslinieku izvēle arīdzan ir apšaubāma, īpaši vājš un bezsaturisks ir jauno censoņu Bloc Party solista dziedājums dziesmā «Believe» («I need you to believe in something...»), kā arī minētā Tima Bērdžesa garlaicīgais «falsetto». Tiesa, pirmais singls «Galvanize», kurā piedalās bijušais «A Tribe Called Quest» reperis Q-Tip, ir, manuprāt, visai veiksmīgs hits. Tas pulsē hiphopam raksturīgā bītā, fonā izmantojot orientālus motīvus, turklāt skandētais «Galvanize» ir fonētiski tik tuvs mūsu pašu vārdam «galvenais»...

Pie veiksmīgām sadarbībām gribētu minēt «Hold Tight London», kur dzirdama dziedātāja Anna Linn, kā arī Joy Division «Closer» albuma bungu tembram līdzīgais «Close Your Eyes» (piedaloties The Magic Numbers). Tieši uz plates beigām «Chemical Brothers» sasparojas un piedāvā divus lieliskus septiņu minūšu garus instrumentālus trekus «Marvo Ging» un «Surface To Air».

Pirms dažiem gadiem «Chemical Brothers» britu mūzikā nomainīja tolaik jaunie un svaigie Basement Jaxx, šogad, šķiet, par lielāko atklājumu deju mūzikā kļuvis skotu meistars Mylo ar albumu «Destroy Rock & Roll» (2004).

Izdošanas datums 24.01.2005.

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu