Igaunijas Gaisa spēkiem izdevies identificēt sākotnējo raķetes nokrišanas vietu (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspar Pokk/Postimees

Igaunijas Aizsardzības spēku vecākais pulkvedis Rīvo Valge šodien preses konferencē paziņojis, ka gaisa spēki ir atraduši sākotnējo raķetes nokrišanas vietu. Valge uzsver, ka raķete nokritusi Endlas dabas parkā, neapdzīvotā vietā, kurai tuvumā nav nevienas dzīvojamās mājas. 

Valge norāda, ka "ir 95% iespēja, ka pazudusī raķete atrasta, lai gan vēl trūkst svarīgas tās daļas". 

Igaunijas Aizsardzības spēku galvenā štāba ģenerālmajors Martins Herems informē, ka ir tikai loģiski, ka Igaunijas gaisa telpā patrulējošajie iznīcinātāji ir aprīkoti ar īstu bruņojumu, citādāk "tos neviens neuztvertu nopietni". 

Herems uzsver, ka līdz šim iznīcinātāju apmācības ir norisinājušās ļoti veiksmīgi, piebilstot, ka šāda veida incidenti notiek ļoti reti.

Valge piebilst, ka izmeklēšanā tiks noskaidrots, kurš par šo incidentu ir atbildīgs. 

Kā ziņots, Igaunijā trešdien notika aktīvi nokritušās raķetes meklēšanas darbi. Otrdien, 7.augustā, Spānijas iznīcinātājs "Eurofighter" mācību lidojuma laikā nejauši virs Igaunijas teritorijas izšāva gaiss-gaiss tipa AMRAAM raķeti.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu