Gaisa uzlidojumā Jemenā raķete trāpījusi autobusam; vairākums bojāgājušo - bērni

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Saūda Arābijas vadītās koalīcijas gaisa uzlidojumā Jemenā raķete trāpījusi autobusam. Hutiešu vadītā veselības ministrija ziņo, ka nogalināti vismaz 43 cilvēki, vairums no tiem - bērni, kas vēl nebija sasnieguši desmit gadu vecumu, vēsta raidorganizācija BBC.

Autobuss uzlidojuma laikā brauca cauri tirgum Sadas muhāfazā.

Koalīcija, kas atbalsta Jemenas valdības spēkus karā ar hutiešiem, uzlidojumu nodēvējusi par "leģitīmu". "[Uzlidojums] notika saskaņā ar starptautiskajiem un humānajiem likumiem," sacīja koalīcijas runasvīrs.

Viņš piebilda, ka koalīcija esot atbildējusi uz nemiernieku ballistisko raķešu palaišanu, kas esot bijusi mērķēta uz civiliedzīvotājiem Džizanā, Saūda Arābijas dienvidrietumos.

Koalīcija apgalvo, ka nekad neesot tīšuprāt vērsusies pret civiliedzīvotājiem Jemenā, taču cilvēktiesību aktīvistu grupas pēdējo trīs gadu laikā vairākkārt apsūdzējušas koalīciju uzlidojumu veikšanā tirgus laukumiem, skolām, slimnīcām un dzīvojamajiem rajoniem.

Sarkanā Krusta Starptautiskā komiteja norāda, ka tās atbalstītā slimnīca Sadā ceturtdien esot uzņēmusi desmitiem cietušo. Organizācijas pārstāvis norāda, ka nogalināts "lērums" cilvēku un daudzi upuri bijuši bērni, kas vēl nav sasnieguši desmit gadu vecumu.

2014.gadā hutieši pārņēma teritorijas Jemenas ziemeļos, tai skaitā galvaspilsētu Sanu. Kopš tā laika nogalināti gandrīz 10 000 cilvēku, divas trešdaļas no tiem - civiliedzīvotāji.

2015.gadā konfliktā iejaucās Saūda Arābijas vadītā koalīcija.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu