Vācija liedz izraidītajam bin Ladena miesassargam atkārtotu ieceļošanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Vācijas varasiestādes pirmdien apstiprinājušas, ka Tunisijas pilsonim, kas tiek turēts aizdomās kā bijušais teroristiskā grupējuma "Al Qaeda" vadoņa Osamas bin Ladena miesassargs un pagājušajā mēnesī tika izraidīts, liegts atgriezties Vācijā.

Bohumas mērijas pārstāvis norādīja, ka atkārtotas ieceļošanas liegums ir normāla procedūra, kas ir saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) tiesību normām.

Jau iepriekš laikraksts "Kölner Stadt-Anzeiger" ziņoja, ka varasiestādes reģistrējušas Sami A. kā nevēlamu personu Šengenas Informācijas sistēmas datubāzē.

2012.gadā kļuva zināms, ka Sami A. jau gandrīz 20 gadus dzīvo Bohumā, lai gan pastāv aizdomas, ka viņš izgājis apmācību "Al Qaeda" kaujinieku nometnē un bijis bin Ladena apsargu grupā.

Mediji arī ziņoja, ka, uzturoties Vācijā, viņš ik mēnesi pabalstos saņēmis gandrīz 1200 eiro.

Pēc ilgstošas juridiskas stīvēšanās Sami A. jūlijā beidzot tika izraidīts un nodots Tunisijas varasiestādēm.

Vēl viņa izraidīšanas priekšvakarā Gelzenkirhenes pilsētas tiesa lēma pret Sami A. deportēšanu, jo viņam, iespējams, draudot "spīdzināšana un necilvēcīga izturēšanās".

Taču spriedums federālās iestādes pa faksu sasniedza tikai nākamās dienas rītā, kad lidmašīna ar Sami A. bija jau pacēlusies.

Tūlīt pēc viņa izraidīšanas Gelzenkirhenes administratīvā tiesa pieprasīja atgādāt Sami A. atpakaļ Vācijā, atzīstot, ka deportācija bijusi "acīmredzami nelikumīga" un pārkāpusi "likuma varas pamatprincipus".

Tiesa arī piedraudējusi Bohumas pilsētas imigrācijas pārvaldei uzlikt 10 000 eiro lielu sodanaudu.

Tikmēr Bohumas pilsēta šo tiesas spriedumu ir pārsūdzējusi.

Savukārt Tunisijas iestādes pret Sami A. uzsākušas izmeklēšanu aizdomās par terorismu.

Lai gan Tunisijas tiesa nolēma Sami A. pagaidām atbrīvot, jo nekādas apsūdzības viņam nav izvirzītas, viņam liegts atstāt valsts teritoriju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu