Lietuvā zem nabadzības riska līmeņa dzīvo vairāk nekā piektā daļa sabiedrības

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lietuvā pērn zem tā dēvētā nabadzības riska līmeņa dzīvoja apmēram 650 tūkstoši cilvēku jeb 22,9% valsts iedzīvotāju - par vienu procentpunktu vairāk nekā 2016.gadā, liecina Lietuvas Statistikas departamenta dati.

Nabadzības riska slieksnis pērn Lietuvā bija 307 eiro mēnesī, rēķinot uz vienu iedzīvotāju, un 644 eiro, rēķinot uz ģimeni, kurā ir divi pieaugušie un divi 14 gadu vecumu nesasnieguši bērni.

Pērn šādi vai zemāki ienākumi Lietuvā bijuši 17,3% pilsētnieku (11,7% piecās lielākajās pilsētās un 26,1% pārējās pilsētās) un 34,4% lauku reģionu iedzīvotāju.

Salīdzinājumā ar 2015.gadu nabadzības riska līmenis pilsētās cēlies par 1,7 procentpunktiem, bet lauku reģionos krities par 0,4 procentpunktiem.

Lietuvā 2017.gadā bijis augstākais zem nabadzības riska līmeņa dzīvojošo cilvēku īpatsvars Baltijas valstīs. Latvijā šis rādītājs pērn audzis par 0,3 procentpunktiem, sasniedzot 22,1% no iedzīvotāju kopskaita, bet Igaunijā krities par 0,7 procentpunktiem - līdz 21% iedzīvotāju kopskaita.

Visās trijās Baltijas valstīs nabadzības riska līmenis cēlies vecuma grupā no 65 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu