Zībarts: Līdzjutēji spēlēs Rīgā varēs redzēt gan līderes, gan debitanti Dukāti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlase turpina gatavošanos Pasaules kausa izcīņai. Šajā nedēļā basketbolistes Rīgā aizvadīs trīs pārbaudes spēles, kurās laukumā varēs redzēt valstsvienības līderes un debitanti Sabīni Dukāti, atklāja komandas galvenais treneris Mārtiņš Zībarts. 

"Visas spēlētājas bija gatavas darbam, tāpēc no pirmās dienas varam darboties, kā bija plānots. Līdz pirmajam pārbaudes turnīram ierindā būs visas 17 spēlētājas, un meklēsim iespējas, lai katra varētu piedalīties vismaz divās spēlēs," Latvijas Basketbola savienības (LBS) pārstāvjiem sacīja Zībarts. "Līdzjutēji varēs redzēt gan līderes, gan debitanti Sabīni Dukāti un meitenes, kuras pagaidām aizvadījušas tikai dažas spēles."

Mači risināsies no 17. līdz 19. augustam Elektrum Olimpiskajā sporta centrā. Latvijas komanda spēlēs ar Zviedrijas (piektdien, 17. augustā, plkst.19:30), Krievijas (sestdien, 18. augustā, plkst.19:30) un Ukrainas (svētdien, 19. augustā, plkst.16:30) izlasēm.

"Treniņu grafiku esam pieskaņojuši ritmam, kādā spēlēsim Pasaules kausa izcīņā – divas spēles, brīvdiena un vēlreiz divas spēles. Arī turnīrā pirmās divas spēles centīsimies aizvadīt iespējami labākajā sastāvā. Krievijas izlase komplektācijas ziņā atgādina mūsu pirmās pretinieces Ķīnas komandu, Zviedrijas vienības spēles stilam ir attāla līdzība ar Āfrikas komandām. Pretiniecēm gan šoreiz nepieskaņosimies – centīsimies kvalitatīvi izpildīt to, kas būs apgūts treniņos," pauda Zībarts. 

Gatavošanās posmā Latvijas basketbolistēm paredzētas desmit pārbaudes spēles. 31. augustā un 1. septembrī Latvijas komanda piedalīsies turnīrā Valensijā, Spānijā, 7. un 9. septembrī Parīzē spēlēs ar Francijas un Austrālijas komandām, bet 14. un 15. septembrī Rīgā uzņems Grieķijas komandu.

Pēdējā pārbaudes spēle paredzēta 19. septembrī Tenerifē ar Kanādas komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu