"Apstājos, aizslēdzu auto un skrēju." Izdzīvojušie stāsta par Itālijas tilta sabrukšanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Otrdien Itālijas pilsētā Dženovā notika liela traģēdija - sabrūkot tilta posmam, vairākas automašīnas ar tajās esošajiem cilvēkiem nokrita no vairāku desmitu metru augstuma un tika apraktas zem gruvešiem. Saskaņā ar jaunākajām ziņām, nelaimes gadījumā gāja bojā 42 cilvēki, tai skaitā bērni.

Viens no izdzīvojušajiem - kravas auto vadītājs Afifi Idriss - brauca pāri tiltam, kad tas sāka brukt. Taču viņš paspēja laikus apstāties. "Redzēju, ka zaļš kravas auto man priekšā nobremzē un sāk braukt atpakaļgaitā, tāpēc es arī apstājos, aizslēdzu mašīnu un skrēju," viņš stāstīja ziņu aģentūrai AFP.

Vēl otrdienas vakarā uz tilta bija redzama zaļā automašīna, kas bija apstājusies tieši pirms sagruvušās tilta daļas.

"Redzēju nobijušos cilvēkus basām kājām skrienam uz manu pusi," baiso ainu atceras autobusa vadītājs Alberto Lerkari. "Dzirdēju dārdoņu. Cilvēki no tās bēga, skrienot uz manu pusi. Tas bija šausmīgi."

Foto: AP/Scanpix

Pusmūža vīrietis, kas tilta sabrukšanas laikā atradās zem tā, intervijā vietējam televīzijas kanālam savu izdzīvošanu sauc par brīnumu, ziņo aģentūra AP.

Vīrietis tobrīd stāvēja pie savas kravas automašīnas zem tilta. Triecienvilnis viņu iesvieda vairāk nekā desmit metru attālumā esošajā sienā, kā rezultātā itālis savainoja plecu un gūžu. 

Foto: EPA/Scanpix

"Es stāvēju pie fūres un aizlidoju tāpat kā viss pārējais. Jā, es to uzskatu par brīnumu. Nezinu, ko teikt. Man nav vārdu," sacīja izdzīvojušais.

"Gruveši nokrita apmēram 20 metrus no manas mašīnas," laikrakstam "La Stampa" sacīja Davids Riči, kurš redzēja tilta sagrūšanu. "Vispirms sabruka centrālais balsts, un tad sagruva viss pārējais."

Foto: EPA/Scanpix

Andrea Reskinjo, kurš tilta sabrukšanas brīdī atradās savā automašīnā, telefonintervijā Dženovas televīzijas kanālam "Primocanale" aprakstīja redzēto - kā "vieglie un kravas auto krita tukšumā".

"Es redzēju nāvi," teica Reskinjo. "Sieva kliedza, lai apstādinu auto. Ja nebūtu to izdarījis, mēs būtu miruši."

Pēc aptuveni 80 metrus gara tilta posma iegrūšanas no tā nokritušas 30 līdz 35 vieglās automašīnas un trīs kravas automašīnas.

Tilta sabrukšanas laikā plosījās vētra un gāza lietus.  

1967.gadā atklātais tilts ir 80 metrus augsts un aptuveni vienu kilometru garš.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu