Džordža Sorosa fonds augusta beigās pārstās darboties Ungārijā (4)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Džordžs Soross
Džordžs Soross Foto: Reuters/ScanPix

ASV miljardiera Džordža Sorosa fonds ceturtdien paziņojis, ka tas savu darbību Ungārijā pārtrauks 31.augustā. Sorosa dibinātais Atvērtās sabiedrības fonds (OSF) jau maijā paziņoja, ka "represīvās vides" dēļ pametīs Ungāriju un pārcels savu darbību uz Vāciju.

"Daži kolēģi vēl strādā šeit birojā, bet līdz 31.augustam mēs būsim slēgti," ziņu aģentūrai AFP ceturtdien apliecināja fonda preses pārstāvis Budapeštā.

Intervijā izdevumam "168ora" fonda vadītāja Ungārijā Katalina Konca E. sacīja, ka jūtas slikti par šādu soli.

"Es esmu pielikusi punktu 25 gadu darbam un noskatījusies, kā institūcija, kuras izveidošanai esmu veltījusi savu dzīvi, kļūst par tuksnesi - visi izvāc savas lietas un mani kolēģi nozūd," sacīja Konca E. Viņa lika noprast, ka pati paliks Budapeštā.

"Es gūstu mierinājumā apziņā, ka manus draugus Berlīnē gaida izcils birojs un lieliski apstākļi, kur viņi varēs turpināt darbu ar jaunu enerģiju," viņa piebilda.

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns ir kategoriski noskaņots pret imigrāciju un vaino Sorosu migrantu vilnī, kas 2015. un 2016. gadā ieplūda Eiropā caur Balkāniem.

OSF ar galveno biroju Ņujorkā atbalsta nevalstiskās organizācijas, kuras palīdz patvēruma meklētājiem.

Ungārijas parlaments jūnijā apstiprināja pretrunīgi vērtētu likumu kopumu, kas paredz sodus nevalstiskajām organizācijām, kuras palīdz migrantiem.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu