Ķīna ieceļ jaunu starptautiskās propagandas operācijas vadītāju

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ķīnas valdība valsts tēla spodrināšanai iecēlusi valdošās Komunistu partijas uzticamu biedru par tās starptautiskās propagandas operācijas vadītāju.

Bijušais interneta regulators Sju Liņs būs atbildīgs par Ķīnas kā progresīva spēka atspoguļošanu laikā, kad tā saskaras ar kritiku par negodīgām tirdzniecības metodēm, cilvēktiesību pārkāpumiem un Dienvidķīnas jūras salu militarizāciju.

Kopš Donalda Trampa kļūšanas par ASV prezidentu 2017.gadā Pekina centusies sevi pretnostatīt viņa administrācijai, uzsverot savu lomu brīvās tirdzniecības veicināšanā un tādu globālu jautājumu kā klimata pārmaiņas risināšanā. Kritiķi gan norāda, ka tas neatbilst patiesībai, jo Ķīna ir visierobežotākā no lielajām ekonomikām un viens no galvenajiem pasaules piesārņotājiem.

Vienlaikus Ķīnas pilnībā valsts kontrolētie mediji agresīvi izvēršas ārzemēs, stāstot par Pekinas pievēršanos globālajiem politiskajiem, ekonomiskajiem un kultūras jautājumiem.

55 gadus vecais Sju iepriekš bija atbildīgs par Ķīnas stingro interneta ierobežojumu īstenošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu