Lietuva rosinās ES un Izraēlas iekšlietu ministru tikšanos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/Scanpix

Lietuva ierosinās sarīkot Eiropas Savienības (ES) un Izraēlas iekšlietu ministru tikšanos, lai tajā apspriestu terorisma draudus, cenšoties mazināt spriedzi starp ES un Izraēlu, intervijā ziņu aģentūrai BNS piektdien pastāstījis premjerministrs Sauļus Skvernelis.

Viņš norādījis, ka šo jautājumu apspriedis ar Izraēlas premjeru Benjaminu Netanjahu, kas uzturas Lietuvā četru dienu vizītē.

"Lietuva rosinās ES iekšlietu ministru padomes diskusiju ar Izraēlas sabiedriskās drošības ministru par terorisma draudiem un citiem drošības jautājumiem," sacījis Skvernelis.

Pēc viņa teiktā, Lietuva centīsies panākt, lai ES labāk saprastu Izraēlas viedokli, uzskatot, ka tas palīdzēs meklēt kompromisu sarežģītajā Tuvo Austrumu problemātikā.

Lietuva ir viena no noteiktākajām Izraēlas diplomātiskajām atbalstītājām Eiropā, bet pēdējā laikā tai aizvien biežāk nākas manevrēt starp atšķirīgajām ES un ASV nostājām. Pērn decembrī pēc Lietuvas iniciatīvas Izraēlas premjers pēc vairāk nekā 20 gadu pārtraukuma tika uzaicināts uz tikšanos ar ES ministriem Briselē.

Skvernelis atgādinājis, ka Lietuva atbalsta ES nostāju par divu valstu risinājumu palestīniešu jautājumā, kā arī par Jeruzalemes statusu un Irānas kodolvienošanos, bet vēlas tiešāku dialogu starp ES un Izraēlu.

Amatpersonas norāda, ka iespējamās tikšanās laiks vēl nav noteikts un tās formāts būs atkarīgs no tā, kā reaģēs Brisele un Rietumeiropas valstis, kuru attieksme pret Izraēlu ir kritiskāka tās okupēto palestīniešu teritoriju dēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu