Vecumnieku novadā jau divās vidusskolās nebūs 10.klases

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Jaunajā mācību gadā jau divās Vecumnieku novada vidusskolās netiks atvērta 10.klase, šonedēļ lēmuši novada domes deputāti.

Jau divus gadus 10.klase netika nokomplektēta Valles vidusskolā, kur līdzīga situācija ir arī šogad, kad mācībām bija pieteikušies seši skolēni. Gada sākumā dome noteica, ka 10.klases atvēršanai nepieciešami vismaz 12 audzēkņi vai 32 skolēni visā vidusskolas posmā.

Pašvaldības izglītības metodiķe Vija Beļūna skaidroja, ka skola neizpildīja kritēriju ne par desmitklasnieku skaitu, ne skolēnu skaitu kopā, kas nozīmē, ka 10.klase tajā netiks atvērta. Līdz ar to Valles vidusskolā šogad darbosies bez vidusskolas posma klasēm.

Tāpat pārāk maz - desmit - skolēnu pieteicās mācībām Misas vidusskolas 10.klasē, un nolemts klasi neatvērt.

Skaistkalnes vidusskolā un Vecumnieku vidusskolā 10.klases šogad tiek atvērtas.

Beļūna klāstīja, ka dažās skolās darbosies apvienotās klases, kur skolēni no divām klasēm darbosies kopā vieglākajos mācību priekšmetos - vizuālajā mākslā, sportā.

Vecumnieku domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Kovals (ZZS) pastāstīja, ka pēdējā domes sēdē virmoja domas par Valles vidusskolas statusa maiņu.

"Taču tā nav skolas slēgšana, tikai statusa maiņa," uzsvēra Kovals.

Lēmumu par iespējamo reorganizāciju varētu pieņemt pēc izglītības stratēģijas izstrādes, nosakot arī izglītības iestāžu tīklu novadā. Iespējams, reorganizācija varētu skart arī kādu citu vidusskolu, jo skolēnu skaits novadā samazinās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu