"Dzīvo kā bēglis!" Polijā bēgļu gaitas pārvērš realitātes šovā

TVNET/EuroNews
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Polijā šoruden izrādīs neparastu realitātes šovu - seši poļi dosies "atpakaļgaitā" pa vienu no Eiropas migrācijas ceļiem, kas noslēgsies Irākā. Šova "Go Back to Where You Came From" ("Ej, no kurienes nācis") laikā dalībniekiem "jādzīvo kā bēgļiem un jāmitinās kopā ar bēgļiem", vēsta raidorganizācija NBC.

Šova filmēšana ilga nepilnu mēnesi. Seši dalībnieki, kas visi ir Polijas pilsoņi, ar savām pasēm, mobilajiem tālruņiem un nelielu naudas daudzumu, ceļoja cauri Vācijai, Austrijai, Ungārijai un Serbijai, līdz nonāca Grieķijā. No turienes viņi laivā šķērsoja Vidusjūru. Ceļš noslēdzās Irākas Kurdistānā.

Dalībai šovā tika izvēlēti seši cilvēki ar dažādiem viedokļiem par migrācijas krīzi.

"Tas būs grūtākais ceļojums viņu mūžā," teikts televīzijas kanāla TVN paziņojumā presei. "Kā tas mainīs mūsu varoņu skatījumu uz imigrāciju? Vai mainīsies tas, kā viņi raugās uz savu dzīvi?"

Šova dalībnieki pabija bēgļu nometnē, kā arī iesaistījās sarunās ar bēgļiem no Sīrijas, Ruandas, Lībijas un Irākas. Gandrīz visi "bija pārliecināti, ka pasaule ir par viņiem aizmirsusi", sacīja žurnālists Pjotrs Krasko, kurš devās līdzi realitātes šova dalībniekiem.

Projekts ticis kritizēts par to, ka ekspluatē migrantu ciešanas finansiāla labuma gūšanai.

Šovs balstīts uz austrāliešu pārraidi ar tādu pašu nosaukumu, kas tika demonstrēta no 2011. līdz 2015.gadam. Tas koncentrējās uz patvēruma meklētāju problēmām Austrālijā.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu