Putins mīkstinās pensiju reformu - saudzēs sievietes (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņojis par izmaiņām ierosinātajā pensiju reformā – paredzēts sievietēm noteikt mazāku pensionēšanās vecumu par iepriekš plānoto, vēsta Krievijas medijs RBK.

Valdības ierosinātā pensiju reforma, kas izraisījusi plašu iedzīvotāju neapmierinātību, paredzēja pensionēšanās vecumu sievietēm pakāpeniski paaugstināt līdz 63 gadiem, bet vīriešiem - līdz 65. Šobrīd Krievijā sievietes var pensionēties 55 gadu vecumā, bet vīrieši 60 gadu vecumā, iepriekš vēstīja LETA.

Tagad Putins paziņojis - pensionēšanās vecums sievietēm varētu tikt palielināts līdz 60 gadiem, nevis līdz iepriekš plānotajiem 63 gadiem.

“Mūsu valstī attieksme pret sievietēm ir īpaša, saudzējoša. Mēs saprotam, ka viņas strādā ne tikai savā pamatdarbā, bet viņām ir arī rūpes par mājokli, rūpes par ģimeni, bērnu audzināšana, mazbērni. Pensijas vecumam sievietēm nevajadzētu pieaugt vairāk kā vīriešiem. Tāpēc uzskatu, ka nepieciešams samazināt ierosināto sieviešu pensionēšanās vecuma palielinājumu no astoņiem gadiem līdz pieciem gadiem,” norādījis Putins.

Plānotās pensiju reformas dēļ ievērojami krities arī Putina reitings sabiedrībā.

Putina reitings samazinājies līdz 64%, salīdzinot ar 80% martā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu