Tramps apsūdz Ķīnu Klintones e-pastu uzlaušanā; pierādījumus nesniedz (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Hilarija Klintone
Hilarija Klintone Foto: SIPA/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps trešdien apsūdzēja Ķīnu, ka tā uzlauzusi viņa bijušās vēlēšanu sāncenses Hilarijas Klintones e-pastus, tiesa gan, nesniedzot nekādus pierādījumus šīm apsūdzībām. Tramps jau iepriekš apgalvojis, ka kiberuzbrukumos viņa kādreizējai politiskajai oponentei varētu būt vainojama Ķīna un nevis Krievija, kas ir pretrunā ar Savienoto Valstu izlūkdienestu secinājumiem.

"Hilarijas Klintones e-pastus, daudzos no kuriem bija slepena informācija, uzlauza Ķīna," tviterī īsi pēc pusnakts ierakstījis Tramps.

"Nākamajam solim būtu jābūt no Federālā Izmeklēšanas biroja un Tieslietu ministrijas puses, vai arī pēc visām viņu kļūmēm (Komijs, Makeibs, Stroks, Peidžs, Ors, FISA, "Nomelnošanas dosjē") viņu reputācija būs zudusi uz mūžīgiem laikiem."

Tramps, pēc visa spriežot, atsaucās uz pirmdienas publikāciju labējās ievirzes ziņu vietnē "Daily Caller", kas bija balstīta divu anonīmu avotu teiktajā.

Kā skaidroja Ķīnas Ārlietu ministrijas preses sekretāre, Ķīna šādus apgalvojumus dzirdējusi jau iepriekš.

"Jūs vaicājat man, vai tā ir patiesība, bet kāds ir jūsu vērtējums? Kādas ir jūsu pirmās sajūtas vai iespaidi," žurnālistiem preses brīfingā vaicāja Hua Čuņjina.

"Ķīna ir nelokāms kiberdrošības aizstāvis," sacīja Hua. "Mēs apņēmīgi iebilstam pret jebkuru kiberuzbrukumu un informācijas zādzības formu."

Tramps jau iepriekš vairākkārt apgalvojis, ka aiz kiberuzbrukumiem Klintonei un demokrātiem varētu būt Ķīna, nevis Krievija, ar šiem pieņēmumiem nonākot pretrunā ar ASV izlūkdienestu secinājumiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu