Raidījums: viens no "Saskaņas" lielākajiem sponsoriem ir Rīgas nodokļu maksātāji (3)

TVNET/TV3 ziņas
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir aicinājis Rīgas Domi (RD) izvērtēt, cik ētiski ir ļaut domes deputātiem gūt papildu ienākumus, strādājot par konsultantiem pašvaldības uzņēmumos. Tikmēr Rīgas mērs Nils Ušakovs neko nepareizu šajās darbībās nesaskata, norādot, ka "konsultanti ir gluži kā parlamentārie sekretāri", vēstī TV3 ziņas.

Komentējot faktu, ka par konsultantiem izraudzīti tieši domes deputāti, Ušakovs skaidro:

"Daudzi deputāti, kas divus līdz trīs sasaukumus jau ir domē, kam ir pieredze un absolūti skaidrs uzticības kredīts no rīdziniekiem, savu pieredzi un iemaņas izmanto, sniedz pakalpojumus pašvaldības uzņēmumiem, kas ir absolūti loģiska un pareiza prakse, tāpat kā valsts līmenī ir parlamentārie sekretāri, kuri nodrošina saikni starp likumdevēja varu un izpildvaru."

Jāpiebilst, ka Ušakovs lūdza savu sievu interviju ar TV3 filmēt, jo, kā norādīja mērs, "dažreiz [medijos] tiek savādāk izmantots tas, kas tiek ierakstīts intervijā". 

Jau vēstīts iepriekš, ka vairāki koalīcijas deputāti gūst ievērojamus ienākumus, strādājot par konsultantiem dažādos pašvaldības uzņēmumos. 

Kā atzinis deputāts Igors Solovjovs, kurš piestrādā par konsultantu SIA “Rīgas namu pārvaldnieks”, ieņemot labi apmaksāto konsultanta amatu, tika saskaņots, ka daļa ienākumu būs jāziedo partijai “Saskaņai”.

Rīgas mērs Nils Ušakovs norādījis, ka partijas "Saskaņa" budžets sastāv tieši no biedru naudām un ziedojumiem un ka partijai nav neviena "liela ziedotāja". 

Līdz ar to, kā secina TV3, "Saskaņas" lielākais ziedotājs ir Rīgas nodokļu maksātāji, jo tieši no viņu kabatas tiek segtas algas pašvaldību uzņēmumu konsultantiem, kuri tālāk daļu ienākumu novirza "Saskaņai".  

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu