Pirmās viendzimuma laulības Lielbritānijā noslēgtas Belfāstā (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lesbiešu pāris no Ziemeļīrijas galvaspilsētas Belfāstas pirmdien kļuva par pirmo viendzimuma pāri, kas salaulājies saskaņā ar Lielbritānijas jauno likumu, kas atļauj geju un lesbiešu pāriem veidot "civiltiesiskas partnerattiecības".

Privātā ceremonijā Belfāstas municipalitātē Šenona Siklsa un Greina Klouza zvērēja viena otrai mīlestību.

Abas sievietes, ģērbušās uzvalkos, demonstrēja savus laulību gredzenus žurnālistiem, paužot sajūsmu par to, ka viņu savienība tagad ir legalizēta.

Belfāstā pirmdien paredzētas vēl divas viendzimuma laulību ceremonijas un nākamo divu dienu laikā vēl 20.

"Mums tas nozīmē izvēli nodrošināties, lai mūsu pilsoņu tiesības ir atzītas, ievērotas un aizsargātas tāpat kā jebkuram citam cilvēkam," sacīja Klouza.

Tajā pašā laikā pie Belfāstas municipalitātes ēkas bija sapulcējušies aptuveni 40 protestētāji, lai paustu savus iebildumus pret viendzimuma laulībām.

Ziemeļīrija pirmdien kļuva par pirmo Apvienotās Karalistes teritoriju, kur iespējams noslēgt viendzimuma laulības saskaņā ar jauno Civilās partnerības likumu, kas stājās spēkā 5.decembrī.

Laulības tiek slēgtas pēc triju nedēļu gaidīšanas perioda, kas pagājis kopš likuma spēkā stāšanās brīža un kas ir ekvivalents laulības uzsaukšanai baznīcā.

Otrdien pirmās viendzimuma laulības tiks noslēgtas Skotijā, un trešdien aptuveni 700 viendzimuma laulības notiks Anglijā un Velsā.

Kā liecina BBC veiktā aptauja, ir plānotas jau vismaz 1200 ceremoniju.

To cilvēku vidū, kuri svinēs savu savienību 21.decembrī, būs mūziķis Eltons Džons un viņa senais partneris Deivids Fērnišs.

Saskaņā ar likumu pāriem, kuri vēlas veidot partnerattiecības, jāreģistrē savs nodoms pašvaldībā. Atšķirībā no laulībām juridiskās partnerības dokumentu parakstīšanai nav jānotiek publiski.

Jaunais likums piešķir partneriem tādas pašas tiesības kā laulātiem pāriem nodokļu, pabalstu un mantošanas jautājumos.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu