Nacionālajā teātrī pirmizrāde – "Līgava bez pūra"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālā teātra Lielajā zālē 9. decembrī notiks Aleksandra Ostrovska lugas "Līgava bez pūra" iestudējuma pirmizrāde, pavēstīja teātrī.

Iestudējums tapis Indras Rogas režijā.

Lugas "Līgava bez pūra" pamatā ir nejauši laikrakstā izlasītā kriminālziņa, ka kādā Krievijas guberņā vīrs aiz greizsirdības nogalinājis savu jauno sievu. Lietu izskatot, tiek atklāts, ka notikumā ir iesaistīts arī kāds vietējais bagātnieks, kuram jaunu sieviešu pavešana ir sava veida hobijs.

Izrādē galvenajā lomā būs teātra jaunā aktrise Līga Vītiņa, lugā spēlēs arī Normunds Laizāns, Ilze Rudolfa, Astrīda Kairiša, Uldis Anže, Mārcis Maņjakovs, jaunais aktieris Mārtiņš Brūveris.

Liels notikums Nacionālajam teātrim būs pašreizējā galvenā režisora Edmunda Freiberga atgriešanās uz skatuves pēc desmit gadu pārtraukuma. Iestudējumā piedalīsies arī čigānu ansamblis "Šerad".

Aleksandra Ostrovska lugas joprojām tiek iestudētas visā pasaulē, arī Nacionālā teātra repertuārā tās parādās regulāri. Jau trešo sezonu pilnās skatītāju zālēs Nacionālajā teātrī tiek spēlēta "Ienesīga vieta", turklāt šosezon Ostrovska lugas tiek iestudētas trīs Latvijas teātros vienlaikus.

Indras Rogas debija režijā Nacionālā teātra Lielajā zālē notika pagājušajā gadā ar Henrika Ibsena drāmas "Nora" iestudējumu, kas izpelnījās teātra kritiķu un skatītāju atzinību – šogad "Spēlmaņu naktī" Indra Roga ir nominēta kā labākā režisore.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu