Bjorka, Mum un Sigur Ros "Rīgā" (16)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziemeļvalstu filmu dienu ietvaros kinoteātrī "Rīga" tiks demonstrēta dokumentālā lente par Islandes mūzikas fenomenu "Kliedzošais brīnums".

"Kliedzošais brīnums":

Islande 2005, 87min, Dokumentālā filma Režisors: : Ari Alexander Ergis Magnusson Mūzika: Bjork, Sugarcubes, Sigur Ros, Mum, Mugison

Bjorka un "Sugarcubes" – divas islandiešu mūzikas parādības, kas pāršalca visu pasauli kā negaidīts, smalks sniegputenis. Kopš tā laika eksotiskās sniega zemes skaņas ik pa brīdim pārsteidz klausītājus. Arvien jauni izpildītāji un grupas, tomēr visiem raksturīgs kas kopīgs – nenotverams, tāls, tīkams, maigs un... islandisks. Šī mūzika radusies grūti apdzīvojamā, aukstā un bieži vien no ārpasaules nošķirtā zemē.

"Kliedzošais brīnums" stāsta par unikālā skanējuma noslēpumu, kas nācis no viduslaiku tradīcijām. Skatītājs seko mūziķu dzīvei mājās – mazajā Reikjavikā –, vēro to tūres lielajās pasaules pilsētās Tokijā, Ņujorkā. Ari Aleksanders Ergis Magnusons

Dzimis 1968. gadā Islandē, Reikjavikā. 1996. gadā beidzis dizaina skolu Parīzē. Viņa gleznas, instalācijas un video mākslas darbi izstādīti Islandē, Zviedrijā, Francijā, Lielbritānijā, Ķīnā, Argentīnā un Krievijā (Sibīrijā). Pēdējo gadu laikā Magnusons pievērsies dokumentālajam kino. Filmas:

"Gargandi Snilld" (2005), "I am an Arab" (2003), "Possibihlities" (2002), "Making of Falcons" (2002), "ERRO nort-south-east-west" (2000), "The Tundra" (1997), "Home to Siberia" (1993).

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu