Tiesai nodod lietu par zagtu auto pārpirkšanu, kurā iesaistīti pazīstami cilvēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Prokuratūra Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesai nodevusi krimināllietu, kurā saistībā ar zagtas automašīnas atdošanu īpašniekam pret atlīdzību apsūdzēti arī vairāki sabiedrībā plašāk pazīstami cilvēki, informēja Ģenerālprokuratūras pārstāvis Andrejs Vasks.

Par mēģinājumu iegādāties vai realizēt zagtu mantu apsūdzēti motokluba "Brīvie vanagi" vadītājs, Latvijas Motoklubu asociācijas valdes loceklis Dzintars Ķimenieks, televīzijas spēles "Prāta banka" un dažādu izklaides pasākumu vadītājs Eduards Švāns un autosportists Gatis Panavs, kā arī agrāk tiesātais Vladimirs Golovkins, kurš kriminālajās aprindās pazīstams ar iesauku Golova. Iepriekš visi apsūdzētie tikuši turēti aizdomās par starpniecību zagtas automašīnas nelikumīgā atdošanā īpašniekam pret atlīdzību, taču pirmstiesas izmeklēšanas laikā prokuratūra krimināllietu pārkvalificēja pēc Krimināllikuma 314.panta 2.daļas par mantas iegādāšanās mēģinājumu, zinot, ka tā iegūta noziedzīgā kārtā. Tiesa krimināllietu saņēmusi 18.jūlijā, bet tās izskatīšanas datums vēl nav zināms, sacīja Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesā. Kā ziņots, lieta saistīta ar kādas tūningotas 1995.gada izlaiduma BMW automašīnas zādzību, kas notika šā gada maijā. Īpašniekam par automašīnas atdošanu tika pieprasīti 3000 eiro (aptuveni 2100 lati). Apsūdzētie apgalvo, ka tikai centušies izlīdzēt draugam, kam auto nozagts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu