Maroka sāk operāciju pret migrantu kontrabandistu mafiju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SIPA/Scanpix

Maroka ir sākusi operāciju pret cilvēku kontrabandistu mafiju un migrantiem, kurus tā ieved no Aizsahāras Āfrikas, ceturtdien pavēstīja valdības ziņu avots.

Kopš pagājušajā nedēļā tika uzsākta šī operācija, valsts ziemeļos ir savākti un ievietoti aizturēšanas centros simtiem afrikāņu migrantu, kas bija cerējuši nokļūt Eiropā, sacīja ziņu avots.

"Mērķis ir izņemt viņus no šajā valstī attīstījušās mafijas bandu rokām," teica ziņu avots, neminot precīzus skaitļus.

Operācija tika sākta pēc tam, kad simtiem migrantu ielauzās Spānijai piederošajā Āfrikas teritorijā Seutā, vardarbīgi šturmējot Marokas-Spānijas robežas žogu un uzbrūkot Spānijas policistiem.

Spānijai piederošie Seutas un Meliljas anklāvi ir vienīgās Eiropas Savienības (ES) teritorijas, kam ir sauszemes robežas ar kādu Āfrikas valsti, un tos bieži cenšas izmantot afrikāņu nelegālie imigranti, kas vēlas iekļūt blokā.

Seutā un Meliljā šogad, šķērsojot sauszemes robežu, iekļuva pavisam 4382 migranti, liecina Starptautiskās Migrācijas organizācijas dati. Vēl 27,6 tūkstoši migrantu Spānijā no Āfrikas šogad ieradušies pa jūras ceļu.

Marokas varas iestādes ceturtdien galvaspilsētā Rabātā rīkoja informatīvas sanāksmes Āfrikas un Eiropas valstu vēstniekiem par jaunajām operācijām pret migrantiem.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu