"Depo" - norvēģu "indie" grupas, "kuba" un "Mūc" (3)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdien, 24.martā, klubā "Depo" uzstāsies divas "indie" grupas no Norvēģijas - "Aurora Plastic Monsters" un "Girl from Saskatoon".

Koncertā kopā ar viesiem uzstāsies arī pašmāju grupas "Mūc" un "Kuba".

No abām viesu grupām "Depo" publikai labi pazīstama ir "Aurora Plastic Monsters", kura šeit uzstājusies jau divas reizes. Kopš grupas pirmās viesošanās dziesmas no tās albuma "Supernormal Devil Happenings" atskaņo arī radiostacija "Naba".

Grupas sastāvā ir tikai divi dalībnieki - puisis, kas sit bungas, un meitene, kas spēlē basu, tieši tādēļ to nereti salīdzina ar "The White Stripes".

Arī grupu "Girl from Saskatoon" veido meitenes un puiša duets, lai gan sākotnēji grupā darbojās trīs cilvēki. Grupa izveidojās 2002.gadā mazā Norvēģijas miestā Fredrikstadē. Sākotnēji tā spēlēja enerģisku "punk" roku, tomēr drīz vien mūzika kļuva vairāk akustiska, iepludinot tajā "country" un "pop", tādējādi panākot unikālu, tikai šai grupai raksturīgu skanējumu.

2003.gada augustā grupa laida klajā singlu "Aloha my Love", veiksmīgi uzstājās starptautiskā rok festivālā "Oya Festivalen", kā arī vairākos koncertos, izpelnoties kritiķu un publikas atzinību kā viens no pārsteidzošākajiem gada atklājumiem. Taču tā paša gada novembrī grupa piedzīvoja traģēdiju - bojā gāja grupas bundzinieks un ģitārists.

Pēc traģēdijas 2004.gada nogalē atlikušie grupas dalībnieki nolēma turpināt grupas darbību nu jau kā duets, uz skatuves zaudētā biedra vietu aizstājot ar datorizētām ritma programmām vai arī aicinot palīgos draugus. Koncertā "Depo", kurā grupa prezentēs savu tikko klajā laisto jauno singlu, tās sastāvu varētu papildināt grupas "Aurora Plastic Monsters" bundzinieks.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu