Kā zvaigznes cīnās, lai tiktu pie “Oskara” (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Savainota potīte, smagi treniņi, asiņojošs deguns, briesmīgs uzturs. Lūk, ko ceļā uz virsotnēm pārcietusi viena no šāgada “Oskara” ceremonijas zvaigznēm – aktrise Hilarija Svanka (30, filma “Miljons dolāru mazulīte”).

Bagātinot savu aktiermākslu ar 15 kilogramiem liekās masas un ar superneveselīgo fast food kārtīgi pabojājot ādu, “Monstra” zvaigzne Šarlīze Terona pagājušogad tika pie sava pirmā “Oskara”! Nav šaubu – lai iegūtu pasaules mēroga atzinību, zvaigznes ir gatavas uzņemties neskaitāmus pārbaudījumus, pārciešot hronisku miega badu, radikāli mainot ierasto svaru, uz laiku atsakoties no personīgās dzīves un iegūstot neskaitāmas treniņu traumas...

Lai sagatavotos bokseres Megijas Ficdžeraldas lomai, Hilarijai bija nepieciešami ne vien fiziskie, bet arī garīgie treniņi – aktrise apguva jogas vingrinājumus, lai tiktu galā ar daudzo traumu un mūždien sasistā deguna izraisīto stresu.

Hilarija Svanka
“Līdz “Miljons dolāru mazulītes” filmēšanai es faktiski neatzinu boksu. Patiesībā es neizprotu šo vēlmi kādam sist pa seju. Par laimi, prāta radītajām barjerām var tikt pāri, tomēr man bija vajadzīga zināma garīga piepūle. Ne jau lomas dēļ, vienkārši bieži vien jutos ļoti satraukta par savainojumiem un asiņojošo degunu...” stāsta Svanka.

Pilnīgs trakums – filmas stāsta autora, bijušā boksera Džerija Boida jeb Rētu Vīra īpašo traumu apkopšanas tehniku, apstrādājot Hilarijas asiņojošo degunu, izmantoja arī viņas filmas partneris (un režisors) Klints Īstvuds. “Remontējot” degunu ar Boida superpaņēmienu (šo skatu var redzēt arī “Miljons dolāru mazulītē”), Hilarija ātri vien bija uz strīpas un varēja turpināt treniņus.

Hilarijas Svankas treniņu grafiks un obligātā diēta bija neiedomājami skarbi. Aktrise trenējās boksā piecarpus stundas dienā sešas dienas nedēļā. Trīs mēnešu laikā līdz tam 49 kilogramus smagajai Hilarijai uzauga gandrīz 8 kilogrami muskuļu masas. Lai to panāktu, papildus treniņiem viņa katru dienu uzturā uzņēma 210 gramus proteīna, dzerot olu baltumus un linu eļļu. “Ķermenim ir ļoti grūti vienā reizē pārstrādāt tik lielu proteīnu daudzumu, tāpēc man bija jāēd ik pēc 90 (!) minūtēm. Tas bija drūmi. Šajā dzīves posmā man likās, ka visa mana dzīve sastāv tikai no boksa un proteīna kokteiļiem. Man bija arī labi jāizguļas – vismaz deviņas stundas, jo muskuļiem, lai tie augtu, ir kārtīgi jāatpūšas. Pat miega stundās es nevarēju dzīvot neēdusi, tāpēc naktī cēlos un gāju taisīt kārtējo proteīna kokteili...” Pēc Hilarijas domām, fiziskā izturība un jauniegūtās iemaņas šobrīd ir viņas lielākie ieguvumi, tomēr viņas jaunajiem reljefiem ir arī kāds negatīvs aspekts: “Treniņu laikā es zaudēju lieko svaru. Ņemot vērā to, ka sievietēm krūtīs ir tauki, ievēroju, ka manas krūtis šajā laikā katastrofāli iet mazumā. Kad sūdzējos par to savam trenerim Hektoram Rokai, viņš tikai pasmējās un teica: „Ak, jā, es aizmirsu tevi par to pabrīdināt!”

Svanka uzskata - viņai būtu bijis vēl grūtāk, ja šajā ārprātā viņu neatbalstītu mīlošais vīrs Čets Lovs. Izrādās, Čets ik dienas viņai nācis līdzi uz sporta zāli un trenējies kopā ar sievu. Tās gan nebija piecarpus stundas, tomēr tas aktrisei bija nopietns atbalsts!

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu