"Aviators" saņem 11 "Oskara" nominācijas (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Martina Skorsēzes režisētā biogrāfiskā kinolente "Aviators" saņēmusi 11 "Oskara" nominācijas.

Filma "Aviators" pārspēja Klinta Īstvuda filmu "Million Dollar Baby", kā arī drāmu "Finding Neverland", no kurām katra saņēma septiņas nominācijas. Šīs trīs filmas līdz ar biogrāfisko filmu "Rejs" un "Sānceļi" tika nominētas labāko filmu kategorijā.

Filma "Rejs" saņēma sešas nominācijas, no kurām vienu labākā aktiera kategorijā ieguva soulmūzikas leģendas Reja Čārlza lomas atveidotājs Džeimijs Fokss, kurš par lomu trillerī "Līdzzinātājs" cīnīsies par balvu arī labākā otrā plāna aktiera kategorijā.

Viņa konkurenti būs Dons Čīdls par galvenās vīrieša lomas atveidošanu filmā "Hotel Rwanda", Džonijs Deps ("Finding Neverland"), Leonardo di Kaprio ("Aviators") un Klints Īstvuds ("Million Dollar Baby").

Labāko aktrišu kategorijā ir nominētas Anete Beninga par lomu filmā "Being Julia", Katalīna Sandino Moreno ("Maria Full of Grace"), Imelda Stautone ("Vera Dreika"), Hilarija Svanka ("Million Dollar Baby") un Keita Vinsleta ("Eternal Sunshine of the Spotless Mind").

Filma "Sānceļi" tika nominēta piecās kategorijās. Tomass Heidens Čērčs par dalību tajā saņēma labākā otrā plāna aktiera nomināciju, bet Virdžīnija Medsena - labākās otrā plāna aktrises nomināciju.

Par balvu labākā režisora kategorijā sacentīsies filmas "Aviators" režisors Skorsēze, Maiks Lī ("Vera Dreika"), Aleksandrs Peins ("Sānceļi"), Īstvuds ("Million Dollar Baby"), kā arī Teilors Hekfords ("Rejs").

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu