Raidījums «Ienesīga vieta» nodots vērtēšanai

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LTV

Vecā gada beigas šad tad mēdz būt kaut kā jauna sākums. Tā gadījies arī ar Latvijas Televīzijas raidījumu «Ienesīga vieta» — publiskai vērtēšanai tas nodots tieši decembrī. Jau pirmie trīs raidījumi ir ietekmējuši vairāku cilvēku karjeru; piecas drosmīgas meitenes daudzu tūkstošu acu priekšā piedalījās sacensībā par vakanci, divas no viņām ieguva cerēto darbu, bet pārējās ir novērtējuši citi darba devēji, un piedāvājumu netrūkst. Zaudētājs nav neviens.

Andris no Čiekurkalna tirgus, pateicoties atklātai sarunai raidījuma filmēšanas laikā, ir tuvāk savam sapņu darbam — darba devējs apsolīja maksāt par kursiem, un Andris būs automehāniķis. Jānis no Meņģeles sapratis, ka nekad vairs nestrādās bez oficiāli noformēta darba līguma. Tie, kas strādājuši ārzemēs, atzīst, ka nekur nav tik labi kā mājās — labāk darbu meklēt tepat.

Ne viens vien kameras priekšā uzdrošinājies atklāt lietas, par kurām parasti kautrējamies runāt pat ar vistuvākajiem: kā darba tirgū esam vazāti aiz deguna, kādus pazemojumus jutuši, no kā atteikušies par labu darbam un ko no tā ieguvuši.

Raidījums ir tuvinājis darba devējus un darba ņēmējus, palīdzējis veidot komunikāciju viņu starpā. Tajā darba devēji un amatpersonas atļāvušies runāt kā vienkārši, emocionāli cilvēki, bet darba ņēmēji sāk skaidrāk apzināties savas tiesības un, galvenais, rezultātu — kāpēc vajag līgumu un visas sociālās garantijas. Raidījums norāda gan tālruņa numurus, gan interneta adreses, kas var palīdzēt ikvienam, kurš vēlas atrast sev atbilstošu darbu, jo «ienesīga vieta» ir plašs jēdziens un katram tas nozīmē ko citu — ja vienam tā ir pirmā oficiālā darba vieta bārā, kādam citam direktora amats, bet arī katram direktoram ir bijis kāds sākums.

Jaunajā gadā «Ienesīga vieta» skatītājus uzrunās katru otro piektdienu plkst. 19.30, ar atkārtojumu pirmdienās plkst. 9.55.

14. janvāra tēma «Augstskolas absolvents darba meklējumos».

28. janvāra tēma «Cilvēki ar padomju laika inženiertehnisko izglītību šodienas darba tirgū».

Visi, kas vēlas piedalīties raidījumu televīzijas ierakstā skatītāju lomā un varbūt izteikt savu viedokli, lūdzu, zvaniet Ivetai — 9537622.

Ieraksti notiks 4. janvārī Rīgā, Vaļņu ielā 26, grāmatnīcas «Globuss» telpās. Pirmā raidījuma ieraksts no plkst. 11.00 līdz 17.00, otrā raidījuma ieraksts no plkst. 18.00 līdz 24.00. Filmēšanas stundas ir garas, bet atmosfēra — omulīga. Visi mīļi aicināti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu