Skaistākie truši

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No skaistām sievietēm pie kaut kā spalvaina, pūkaina un kas galvenais – sīka. Tikai šādu pazīmju īpašnieki pašlaik gozējas Dabas muzejā un pa reizei ļauj uz sevi paskatīties arī citiem. Mēs devāmies lūkot šo spalvaiņu degunteļus, astesgalus un vienkārši smieklīgākās grimases.

Vinnijs Pūks – ja es pareizi kaut ko saprotu, tad tas ir caurums, caurums ir...... tad tas ir trusis, bet trusis – tā ir piemērota kompānija, bet piemērota kompānija ir tāda kompānija, kur mūs var ar kaut ko pacienāt.”

Jau pavisam sen, Alana Milna Vinnijs Pūks, kurš dzīvoja Pūka priedēs, zināja, ka pats labākais draugs, kad skumjš prāts un sagribas medu, ir Trusītis. Tāpēc mēs visi zinām stastu par to, kā Pūks un Siventiņš gāja ciemos pie lādzīgā garauša. Varbūt ņemot piemēru no lempīgā lāča, varbūt kādu citu iemslu dēļ, bet nu jau labu laiku truši, kā draudzīgi mājdzīvnieki, nav sveši arī cilvēkiem.

Īsti mazo un pūkaino dzīvnieciņu mīļotāji Latvijā ir izveidojuši Sīkdzīvnieku audzētāju biedrību “Trusis un citi”, kura gandrīz desmit gadus savus pūkainos draugus izrāda apkārtējiem. Arī šonedēļ draudzīgais strupastis un viņa eksotiskie/pūkainie draugi, kā sīciņi kāmji, garspalvainas jūras cūciņas, dekoratīvie baloži un vistas, kā arī īpašais viesis no Zoloģiskā dārza degu, aicināja visus dzīvnieku mīļotājus uz izstādi “Spalvains, pūkains, sīks”.

Bišku bildes ar trušiem?

Tiem, kas vēl šaubās, vai trusis sadzīvos jau ar esošajiem mājas mīluļiem, iespējams jūs pārliecinās šāds apgalvojums- Ināra Kvante - “Mājas apstākļos trusis ir līderis, sadzīvos ar kaķiem un lielsugas suņiem. Viņš ir mazs un lecīgs un neļauj darīt sev pāri”

Varbūt arī Jums, gluži kā vinnijam pūkam, ir vērts pakļauties garauša valdzinājumam un aiziet ciemos, kas zina, varbūt kritīsit kārdinājumā un kļūsit par kāda pūkaiņa labāko draugu?!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu