Krējuma „Aperitīvs”

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc neliela pārtraukuma jūsmājās raidījums “Krējums saldais” un arī es – Sanda Krasta. Ja turpmāko pusstundu paliksim kopā, dosimies Veronikas meklējumos, noskaidrosim, kāda ķermeņa izmēra daiļā dzimuma pārstāves ir modē un, protams, pikantas ziņas no ārzemēm. Bet sākam drēgnajam decembrim atbilstoši – ar Aperitīvu.

Ir tikai brīdis, kurā esam

Austrumu burvība un noslēpumainība, vibrējošie mūzikas ritmi un tās neparastā kultūra. Jūs jau sen kārojāt to izbaudīt, bet boss nepiešķir ilgi gaidīto atvaļinājumu vai zeķē, kurā krājāt naudu, pēkšņi parādījies caurums? Tad Rīgā apskatāma izstāde “Tūkstoš un vienas nakts pasakas”. Tā jūs aizvedīs nelielā ceļojumā uz Austrumu bazāru jeb tirgu. Tajā katrs savai gaumei atradīsiet daudz un dažādas mākslas mīļlietiņas, kuru autori ir Latvijā pazīstami mākslinieki.

Cits čardašs

Ja latviešu jaunie aktieri ampelējas grupā “Regīna”, tad viņu ungāru kolēģiem tāds ir “Kretakor Dance Band”, kas nedēļas nogalē bija redzams arī klubā Casablanca. Paši viņi savu stilu saucot par ungāru turbofolku, bet repertuārā ir arī dziesmas japāņu, franču un angļu valodā, kā arī populāru hitu versijas, kas balansē uz smalkās robežas starp drūmu nopietnību un smalku melno humoru...

Būt par Gustavu Klimtu...

Mākslas un smalku lietu pazinējs Džons Malkovičs gatavojas spert vēl soli tuvāk mākslas pasaulei. 50 gadus vecais aktieris, iespējams, tēlos galveno lomu biogrāfiskajā filmā par austriešu mākslinieku Gustavu Klimtu. Gadsimtu mijā dzīvojušais mākslinieks bija slavens ar erotiski piesātinātiem darbiem un psiholoģiski sarežģītu pieeju mākslai.

Princis un augļotājs

Šekspīra nemirstīgo tekstu sastapšanās ar Alu Pačino, Džeremiju Aironsu un Džozefu Fainsu uz ekrāna “Venēcijas tirgotāja” ekranizācijā bijis pietiekams iemesls, lai filmas karalisko pirmizrādi Londonā apmeklētu Velsas princis Čārlzs ar neiztrūkstošo pavadoni Kamillu Pārkeri Boulzu. Princis Čārlzs un Als Pačino, izrādās, ir seni draugi un bieži vien sūtot viens otram vēstules. Modrie britu žurnālisti atzīmē, ka leģendārais aktieris sveicis princi, tērpies smokingā un stipri novalkātās krosenēs. Velsas princis uz kino iet ne biežāk kā reizi gadā. Pēdējos gados viņa uzmanību izpelnījās sera Mika Džegera producētais kara trilleris “Enigma” un Beza Lurmena ekstravagantā “Mulenrūža”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu