Apņemšanās – dzelžaina, metodes – drastiskas: neēst, neēst un pavisam noteikti neēst (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Visticamāk, tas nebūs nekas jauns, ja teikšu, ka sievietēm visos laikos paticis par sevi rūpēties. Un īpaši raizes par ķermeņa apkārtmēriem daudzām jo daudzām sagādā galvassāpēs jeb varbūt drīzāk vēdersāpes. Patiesībā satraukumam nav pamata, jo arī sabiedrības krējums iegūst formas!

90-60-90 – visai grūti iegūstami un vēl grūtāk noturami krūšu, vidukļa un gurnu apkārtmēri. Apņemšanās – dzelžaina, metodes – drastiskas: neēst, neēst un pavisam noteikti neēst. Un šo badošanās tendenci mums – masu kultūras patērētājiem – pavisam noteikti piegādā arī dažādu profilu dīvas, kā arī modeles uz mēlēm un žurnālu vākiem. Bet vai kārnums valda pār pasauli arī šodien?

Māris Siliņš: „Ja runājam par statistiku, tad šādas meitenes ir tiešām daudz.”

Viena no tiešām skaistām sievietēm – Princese Diāna, kuru turklāt mīlēja apkārtējie, par spīti tam sevi uzskatīja par pārāk resnu un neizskatīgu, lai uzsāktu riskanto spēlīti ar veselību. Neēšana pavisam vai mehāniska atbrīvošanās no apēstā. Anoreksija un bulīmija.

„Tas simptoms, kas var novest pie nāves, ir minerālu slāņu izmaiņas un nieru darbības traucējumi.”

Savukārt aktrise un aerobikas mīļotāja Džeina Fonda jau 70.tajos paziņoja par savu atkarību no nelielām ēdiena devām un veselus 20 gadus nerimstoši dzinās pakaļ tievumam.

„Šis jautājums par to, lai sieviete izskatītos jauna un tieva, ir sava veida sabiedriskais pasūtījums, kuru šīs dīvas izpilda.”

Pēdējā laika viena no slimīgi tievākajām šovbiznesa pārstāvēm bijusi Alija Makbīla jeb Kalista Flokārta. Jaunākie kadri gan liecina, ka Flokārta no virtuves vairs neizvairās. Tāpat pie apaļumiem tikusi mūždien kārnā Renē Zelvēgere, arī Vitnija Hjūstone atmetusi vēlmi izskatīties kā pusaudze un pat bērnišķīgā Kristīna Riči tikusi pie pienācīga dekoltē.

„Ja pagājušā gada tievā mode ir aizgājusi, anoreksija tik ātri neaiziet.”

Šķiet, arī zvaigznes ir sapratušas, ka nav pieļaujams, lai pārtikas vietā ķermenis sāk ēst pats sevi. Slavenais Dženiferas Lopesas dibens, Monikas Beluči apaļumi un arī poprinceses Britnijas Spīrsas badā nemērdētā figūra ir pietiekami iemesli, lai apgalvotu, ka kārnums vairs nav modē. Skaistuma kritērijs ir tas, kā mēs atstājam iespaidu uz citiem. Nevis tas, vai mēs ietilpstam 90-60-90 rāmjos.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu