Krējuma „Aperitīvs”

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tabakas teātris ...gaismas, čuksti, ziedi, prominences... fotoaparātu zibšņi un žurnālisti. Tā ar pompu Valsts Mākslas muzejā atklāta Maijas Tabakas personālizstāde. Tajā par godu mākslinieces 65 gadu jubilejai apskatāma viņas darbu retrospekcija no 60. gadu beigām līdz šodienai. Maija Tabaka reiz teikusi: “Katru savu gleznu es ieceru kā režisore un meklēju sev “aktierus”, kas varētu iznest idejas slodzi.” Cik tajā no patiesības un cik no smalki izrežisēta teātra – tas jāsajūt katram pašam.

Divi pieminekļi

Divas jaunas latviešu režisora Viestura Kairiša dokumentālās filmas uzreiz vienā seansā – tas ir pasākums, ko der novērtēt savām acīm. Īpaši tāpēc, ka dzīve ir interesantāka nekā spēle, kā tas pierādījies daudzos nesen tapušos pašmāju mākslas darbos. “Piemineklis” ir Latvijas televīzijas un franču-vācu telekompānijas ARTE sadarbībā tapis vērojums, kādi esam – Uzvaras pieminekļa mantinieki. Secinājumus lai izdara katrs pats. Bet “Romeo un Džuljeta” ir, iespējams, Viestura Kairiša līdz šim labākā filma, kurā “skumjais stāsts ar mīlas metu” savijas ar leģendārā Bernstaina mūzikla “Vestsaidas stāsts” motīviem absolūti paradoksāli... bet hipnotizējošā vājdzirdīgu jauniešu interpretācijā...

Zārks nevar palikt tukšs

Vietā, kur mazliet vairāk nekā pirms mēneša tika nobērēts klubs “Cita opera”, nu durvis vēris restorāns, naktsklubs un varjetē “Dekoltē”. Vecās pagrabtelpas kā garkājainas dejotājas mazliet uzšpaktelētas un uzskaistinātas ar cerību radīt pagājušā gadsimta trīsdesmito gadu Čikāgas gangsterīgi bohēmisko atmosfēru. Vai tas izdevies – viesiem pārblīvētajā atklāšanas vakarā novērtēt vēl neizdevās. Klubā parādījušās arī dažas šķietami dīvainas būves, kuru patieso nozīmi izdevās atklāt vēlāk – tas ir Baltijā pirmais ūdens ekrāns. Redzēsim, vai visas šīs ekstras spēs pievilināt jau pirms kluba atklāšanas plaši izreklamēto mērķauditoriju – turīgāko sabiedrības daļu, kam vajag kaut ko tāāādu... (nu, īpašu)

Visu zemju sievietes, savienojieties!

Ar zvaigžņotu pirmizrādi Londonā uzvaras gājienu pa pasaules kinoekrāniem sācis “Bridžitas Džonsas dienasgrāmatu” otrais sējums “Uz saprāta robežas”. Sievietes varēs atvilkt elpu no lasīšanas, jo nepilnās divās ekrāna stundās ietilpināts visu sieviešu žurnālu koncentrāts – kas mums būtu jāzina par viņiem un sevi, lai dzīvotu ilgi un laimīgi. Bet ļoti iespējams, ka Hjū Grāntam šī ir pēdējā pirmizrāde. 44 gadus vecais britu aktieris paziņojis, ka jūtoties noguris un vēloties pamest aktiera darbu, kas bijušas vienas vienīgas nebeidzamas, nožēlojamas mokas. Vai šīs nebūs kārtējās “ilgās atvadas”, mēs vēl redzēsim, bet tas, ka bez plastiskās operācijas viņš nākamo lomu diez vai varētu uzņemties, gan ir acīmredzams fakts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu