Vecāki: cīņa par "māmiņu algām" ļāvusi noticēt saviem spēkiem (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vecāku īstenotā parakstu vākšanas akcija cīņai par "māmiņu algu" palielināšanu ir ļāvusi noticēt saviem spēkiem un iespējai ietekmēt valstī pieņemtos lēmumus, šodien nevalstisko organizāciju tikšanās pasākumā atzina Vecāku iniciatīvas grupas pārstāvis Reinis Ziļevs.

"Risinot bērnu kopšanas pabalsta palielināšanas jautājumu, esam atraduši vēl daudz skabargas, kas būtu jāizrauj," teica Ziļevs. Tomēr citām problēmām tagad būs vieglāk meklēt risinājumu, jo atrasti domubiedri un ir pieredze problēmu risināšanā, turklāt tagad ir ticība savām spējām ietekmēt lēmumu pieņemšanu, norādīja grupas pārstāvis. Patlaban iniciatīvas grupa plāno nogaidīt, līdz valdība pieņems lēmumu par kādu konkrētu variantu bērnu pabalstu palielināšanai, bet rudenī, kad Saeimā būs jāapstiprina budžets, plānots strādāt ar Saeimas deputātiem. Vecāki jau iepriekš nosūtījuši vēstules visām Saeimas frakcijām, aicinot atbalstīt bērnu kopšanas pabalstu palielināšanu atkarībā no personas veiktajām sociālās apdrošināšanas iemaksām, jau notikusi tikšanās ar apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK frakcijas deputātiem, pastāstīja Ziļevs. Valsts cilvēktiesību biroja direktors Olafs Brūvers aicināja arī citu nevalstisko organizāciju vai apvienību pārstāvjus, īpaši Latvijas reģionos, kļūt aktīviem un aizstāvēt savas intereses, jo sabiedrības iniciatīva ir viens no tiesiskas valsts stūrakmeņiem. Jau ziņots, ka Vecāku iniciatīvas grupa savāca vairāk nekā 2000 parakstus un nosūtīja premjeram aicinājumu atbalstīt diferencētu bērnu kopšanas pabalstu palielināšanu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu