Gāzes sprādzienā Brocēnos gājuši bojā trīs cilvēki (66)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gāzes eksplozijā trīsstāvu dzīvojamā mājā Brocēnos, Liepu ielā 2, gājuši bojā trīs cilvēki, uzzinājām Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD). Gāja bojā 25 gadus veca sieviete un viņas divus gadus vecais dēliņš, kā arī 31 gadu vecs vīrietis. Bojā gājušais vīrietis pa nakti atrasts daļēji sabrukušās ēkas gruvešos.

No ēkas gruvešiem izglābta deviņus gadus veca meitene. Evakuētas 83 un 72 gadus vecas sievietes. Viņas nogādātas Saldus slimnīcā. Iespējams, gāzes eksploziju trīsstāvu dzīvojamajā mājā Saldus rajona Brocēnos izraisījis nepievienots, bet atvērtā stāvoklī atstāts gāzes balons, kas atradies kāda dzīvokļa dzīvojamajā istabā. Tiek lemts par krimināllietas ierosināšanu. Izsaukumu uz Brocēniem VUGD darbinieki vakar saņēma plkst.20.43. 40 litru gāzes balona eksplozijas rezultātā daļēji sagruva pašvaldībai piederoša trīsstāvu dzīvojamā māja. Glābšanas darbos piedalījās VUGD, policijas darbinieki, mediķi, kā arī Zemessardze. Notikuma vietā izmantota speciālā tehnika. Kā iepriekš informēja Brocēnu novada domes priekšsēdētājs Arvīds Mēters, pašvaldība pašreiz apzina, cik cilvēku dzīvojuši mājā. Mēters apliecināja, ka sprādzienā sagruvuši trīs dzīvokļi. Pēc pašvaldības vadītāja rīcībā esošās informācijas, viena sagruvušā dzīvokļa iemītnieki sprādziena brīdī, iespējams, nav atradušies mājās. Mēters arī apliecināja, ka novada dome sniegs visu iespējamo palīdzību nelaimē cietušajiem, pirmkārt, ierādot naktsmītnes tiem cilvēkiem, kuri palikuši bez mitekļa. Savukārt šodien, visticamāk, tiks sasaukta Brocēnu novada domes ārkārtas sēde, lai lemtu par palīdzības sniegšanu sprādzienā cietušajiem. Pēc Mētera teiktā, pašvaldība cietušajiem sniegs gan materiālo, gan cita veida nepieciešamo palīdzību.

Komentāri (66)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu