Šodien sākas tiesas process pret Maiklu Džeksonu (2)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maikls Džeksons, gatavojoties šodien ierasties tiesā, kurā viņam tiks nolasītas apsūdzības bērnu seksuālā izmantošanā, nolīdzis vēl vienu advokātu.

Mūziķa advokātam Markam Džeragosam palīdzēs bijušais Ņujorkas pilsētas prokurora asistents Bens Brafmens, kurš pirms dažiem gadiem veiksmīgi aizstāvēja reperi Šonu Kombsu jeb "P.Diddy" pret apsūdzībām neatļauta ieroča nēsāšanā. Paredzēts, ka tiesas noklausīšanās sāksies pusdeviņos no rīta pēc vietējā laika (18.30 pēc Latvijas laika) un ilgs aptuveni 45 minūtes. Džeksonam 18.decembrī tika oficiāli izvirzītas apsūdzības septiņos punktos par uzmākšanos nepilngadīgajam un divos punktos par "apreibinošu vielu" izmantošanu, lai veiktu kriminālnoziegumu. Dziedātājs apsūdzēts ar vēzi slimā zēna aizskaršanā, kuru viņš uzaicināja uz savu "Nekurzemes" rančo pie Santabarbaras Kalifornijas štata dienvidos. Upuris nav nosaukts vārdā, bet tiek uzskatīts, ka tas ir 12 gadus vecais zēns, kurš arī tika rādīts Martina Baštira dokumentālajā filmā par Džeksonu. Notiesāšanas gadījumā Džeksonam draud trīs līdz astoņi gadi cietumā par pirmo apsūdzības punktu un vēl divi gadi par katru pārējo apsūdzības punktu. 45 gadus vecais mūziķis tika apcietināts 20.novembrī dažas dienas pēc tam, kad viņa "Nekurzemes" rančo pārmeklēja policija. Džeksons atbrīvots pret trīs miljonu ASV dolāru (1,61 miljons latu) drošības naudu. CNN, atsaucoties uz izmeklēšanai tuviem informācijas avotiem, ziņo, ka prokuratūra gatavojas balstīt lietu galvenokārt uz jaunieša, kuram tagad ir 14 gadi, liecībām. Prokurori plāno arī mēģināt izmantot pierādījumus no 1993.gada lietas bērna izmantošanā pret Džeksonu, kas tika izbeigta pēc panākta mierizlīguma 20 miljonu ASV dolāru vērtībā. Džeksons pilnībā noliedz savu vainu, apgalvojot, ka viņu mantkārīgos nolūkos vēlas izmantot zēna ģimene.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu