Repera "P.Diddy" apģērbu līniju ražo necilvēcīgos apstākļos Hondurasā (9)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Reperis un modes magnāts Šons "P. Diddy" Kombss otrdien apsūdzēts par to, ka viņa apģērbu līnijas "Sean John" krekli tiek ražoti šausmīgos apstākļos Hondurasas uzņēmumā.

19 gadus vecā strādniece Lida Gonsalesa no minētā uzņēmuma Čolomā apgalvo, ka strādnieki tiek mutiski un fiziski apvainoti, kā arī spiesti strādāt virsstundas bez samaksas un veikt obligātus grūtniecības testus. "Pret mums izturējās kā pret vergiem. Mēs tikām paverdzināti," Gonsalesa sacīja reportieriem preses konferencē, kas norisinājās uz milzīgas "Sean John" reklāmas fona Ņujorkas 5.avēnijā. Meitene, kuru atbalsta arī oficiāla nevalstiska strādnieku aizsardzības organizācija, ieradusies Ņujorkā, lai lūgtu repa zvaigzni ietekmēt necilvēcīgos ražotnes īpašniekus. Pēc meitenes vārdiem, grūtnieces tiekot atlaistas, lai ražotne izvairītos no attiecīgām izmaksām. Darbiniekiem esot atļauti divi tualetes apmeklējumi dienā, turklāt tur nav pieejams tualetes papīrs un ziepes. Strādnieki nopelna 90 centus stundā, taču apģērbu līnijas krekli veikalos pēc tam maksā 40 dolārus. Kombsa apģērbu līnija ir viens no šīs tekstila ražotnes lielākajiem pircējiem, taču "Sean John" viceprezidents Džefs Tvīdijs apgalvoja laikrakstam "New York Times", ka neko par šausmīgo situāciju nav zinājis, tomēr uztver to ļoti nopietni, un solījās izpētīt šo jautājumu. Kombss apgalvojumus nekomentēja. Nacionālās Strādnieku komitejas pārstāvji uzskata, ka Kombsam atliek tikai pateikt pāris vārdu ražotņu īpašniekiem, lai situācija nokārtotos - strādnieku darba apstākļi tiktu uzlaboti.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu