Getliņos atrasti divu jaundzimušo līķi (29)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Getliņu izgāztuvē šogad atrasti divi jaundzimušu bērnu līķi. Ļoti iespējams, ka mēslainē guļ vēl daudz vairāk neatrastu zīdaiņu ķermenīšu.

Pēdējais mirušais zīdainis Getliņu izgāztuvē atrasts pirms dažām dienām. Tā bijusi meitenīte, kura esot dzimusi jau nedzīva. Ekspertīze vēl turpinās, tādēļ šobrīd policijā nevarēja precīzi pateikt, kā meitenīte nokļuvusi izgāztuvē. Iespējams, ka tas bijis nelegāls aborts, kurā bērniņš ticis nogalināts. Pārsvarā cilvēki ir šokēti par šādiem gadījumiem, visbiežāk zīdaiņu slepkavībās ir iesaistīta arī pati māte, kura atļauj nogalināt vai arī slepkavību izdara pati.

- Šausmas, es nevaru iedomāties, kā tā var izdarīt. Tā dzīvot nevar, tie jau nav cilvēki, pat zvēri tā nedara. Sodīt! Kā? Brīvības atņemšana uz 10 gadiem, kaut gan arī tas būtu par maz. Nogalināt vajag uzreiz, jā.

Report.: Savukārt otrais gadījums Getliņos bijis šā gada sākumā, kad izgāztuves strādnieki atraduši tikko dzimuša puisīša līķi.

Zēns nogalināts, vardarbīgas nāves pazīmes, nožņaugts. Ierosināta krimināllieta.

Report.: Salaspils kriminālpolicijas priekšnieks apgalvo, ka Getliņos trīs gadu laikā nav bijis atrasts neviens miris zīdainis. Taču Rīgas rajona policijas preses sekretāre Inguna Gaile pieļauj iespēju, ka starp atkritumiem ir vēl šādi miruši bērniņi.

Neviens nevar pateikt, cik daudz ir tādu zīdaiņu, jo ķermenītis ir maziņš un, ja izgāž veselu kravu, ar buldozeru uzreiz pāri, tad var arī nepamanīt.

Report.: Sods mātēm par bērna nogalināšanu var būt dažāds. Tas atkarīgs no slepkavības apstākļiem un mātes psihiskā stāvokļa. Mazākais sods ir brīvības atņemšana uz pieciem gadiem, bet lielākais ir mūža ieslodzījums.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu