Krējuma “Turzā”

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No jaunākā teātra Latvijā esam nonākuši pie šausmīgākā kino. Tāpat stāstīsim par kādas aktrises, kuru, starp citu, varam redzēt Ziemeļvalstu kino festivālā, Larsa fon Trīra "Dogvillā" - Nikolas Kidmenas jauno Holivudas lomu. Par vairākiem notikumiem ārzemēs Krējuma “Turzā”.

Režisors Romāns Polaņskis beidzot saņēmis savu “Oskaru” par labāko režiju filmai “Pianists”. Amerikāņu aktieris Harisons Fords bija speciāli ieradies Francijas pilsētā Dovilā, lai veiktu šo godpilno pienākumu četrus mēnešus pēc oficiālās Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijas.

Romāns Polaņskis dzīvo Francijā kopš 1978.gada, jo Amerikā viņam draud arests sakarā ar apsūdzību seksuālā noziegumā. Pēc “Oskaru” ceremonijas martā Harisons Fords bija apsolījies pašrocīgi nogādāt statueti režisoram.

Pasaules pirmizrādi piedzīvojusi filma “Cilvēciskais kauna traips” ar Nikolu Kidmenu, Entoniju Hopkinsu un Geriju Sinīsu galvenajās lomās, kuru jau atzinīgi novērtējuši gan skatītāji, gan kritiķi Venēcijas un Toronto kinofestivālos. Entonijs Hopkinss tēlo cienījamu koledžas profesoru, kurš pusmūžā spiests atzīt, ka visu dzīvi nodzīvojis melos, un iemīlas par sevi uz pusi jaunākā sievietē, ko tēlo Nikola Kidmena. “Entonijam Hopkinsam ir visskaistākās acis pasaulē un man bija ļoti viegli tajās lūkoties,” tā Kidmena.

Kamēr vēl īsti nav zināms, vai Pīrss Brosnans pieņems producentu bildinājumu un piekritīs arī piekto reizi tēlot superspiegu Džeimsu Bondu, aktieris savā dzimtajā Īrijā filmējas romantiskā komēdijā kopā ar Džulianu Mūru. Brosnans un Mūra tēlo šķiršanās advokātus, kuri šad tad pēc darba pārguļ, līdz saprot, ka ir pa īstam iemīlējušies. Vai zināt, kas ir visu laiku visbaismīgākā šausmu filma? Izrādās 1973.gadā uzņemtais stāsts par sātana apsēstu meiteni - „Eksorcists”. Tā atzinuši britu videoskatītāji, piedaloties kādas videokasešu izplatīšanas ķēdes veiktajā aptaujā.

Klusuma skaņas, par kurām dzied Pols Saimons un Ārts Gārfunkels, jau tuvākajā laikā nomainīs viņu atkalapvienošanās tūres dziesmas. Uz brīdi nolikuši malā senos kašķus, leģendārais folkroka duets no 18.oktobra uzstāsies 32 Amerikas pilsētās. Saimons un Gārfunkels „raksturu nesaderības” dēļ aizgāja katrs savu mūzikas ceļu pirms 30 gadiem un kopš tā laika uz vienas skatuves redzēti tikai retumis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu