Sevastovai cīņa par "US Open" pusfinālu ar čempioni Stīvensu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sloeina Stīvensa (no kreisās) un Anastasija Sevastova
Sloeina Stīvensa (no kreisās) un Anastasija Sevastova Foto: AFP/AP/Scanpix

Latvijas šā brīža otrā rakete Anastasija Sevastova trešo gadu pēc sasniegusi sezonas noslēdzošā "Grand Slam" turnīra "US Open" ceturtdaļfinālu. Cīņā par iekļūšanu pusfinālā viņai šodien būs jāspēkojas ar pagājušā gada čempioni mājinieci Sloeinu Stīvensu. Spēles sākums paredzēts plkst. 19 un tā risināsies Artura Eša vārdā nosauktajā arēnā, kas ir sacensību centrālais korts. 

28 gadus vecajai Sevastovai "US Open" korti Ņujorkā ir bijuši veiksmīgi. Viņa guvusi četras uzvaras pēc kārtas, trijos no mačiem bija nepieciešami visi trīs seti. 

Astotdaļfinālā Sevastova ar rezultātu 6-3, 1-6, 6-0 pārspēja pasaules rangā septītajā vietā esošo ukrainieti Jeļinu Svitoļinu. Tikmēr Stīvensa 6-3, 6-3 pieveica Beļģijas tenisisti Elisu Mertensu.

Interesanti, ka abas sportistes ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā tikās arī pirms gada. Toreiz 6-3, 3-6, 7-6 (7:4) pārāka bija Stīvensa, kura vēlāk kļuva par čempioni, izcīnot savas karjeras pirmo "Grand Slam" titulu. 

Latvijas tenisiste pasaules rangā patlaban ieņem 18. vietu, bet Stīvensa atrodas augstajā 3. pozīcijā.

 

"Man labāk patīk spēlēt pie pilnām skatītāju tribīnēm nekā pie tukšām," sacīja Sevastova, lēšot, ka mājiniecei būs ievērojams līdzjutēju atbalsts. "Esmu arī kļuvusi pārliecinātāka par savām spējām. Pēdējos gados man šeit labi klājies."

Sevastova pēc savas pēdējās spēles preses konferencē norādīja, ka izloze viņu nav lutinājusi, bet šobrīd ir labā sportiskā kondīcijā. Iekļūšanu spēcīgāko astoņu tenisistu skaitā sacensībās viņa uzskata par teicamu panākumu. 

"Domāju, ka aizvadīsim labu maču. Es pret viņu [Sevastovu] spēlēju Monreālā, kur mēs aizvadījām labu maču. Centīšos iziet [laukumā] un izpildīt spēles plānu. Protams, tas nebūs viegli. "Grand Slam" ceturtdaļfināli vienmēr ir grūti. Mums abām šī ir liela iespēja," turnīra organizatori citē Stīvensu.

Šosezon Sevastova izcīnījusi 33 uzvaras un cietusi 15 zaudējumus. 

Par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Sevastova nopelnījusi 430 WTA vienspēļu ranga punktus un 475 000 ASV dolāru (407 000 eiro) naudas balvu.

Sloeina Stīvensa
Sloeina Stīvensa Foto: Adam Hunger/TT NYHETSBYRÅN

Sevastovas un Stīvensas dueļa uzvarētāja pusfinālā spēkosies ar titulēto ASV tenisisti Serēnu Viljamsu vai pasaules 8. raketi Karolīnu Plīškovu no Čehijas.

"US Open" noslēgsies 9. septembrī. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu