Godmaņa "Saknes".

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turpmāk katru otrdienu pulksten 19 radio "SWH Rock" ēterā skanēs Latvijas ekspremjera Ivara Godmaņa autorraidījums par klasisko rokmūziku "saknes".

Pirmais divu stundu garais raidījums būs veltīts leģendārās britu grupas "The Rolling Stones" daiļradei. Raidījuma būtība esot pavisam vienkārša - informēt klausītāju, kāpēc rokgrupa muzicē un kur sastāva dalībnieki spēlējuši pirms tam. "Mūzikas attīstību var salīdzināt ar augošu koku. Abiem ir stumbrs, neskaitāmi resnāki un tievākie zari un, protams, saknes," raidījumam izvēlēto nosaukumu pamato Ivars Godmanis. Ekspremjers "SWH Rock" ēterā debitēja stāstot par "The Rolling Stones". Otrais raidījums būšot veltīts "Led Zeppelin". "Varēju jau sākt ar citiem klasiķiem, tomēr nolēmu, ka jāsāk ar tiem, ko visbiežāk atskaņo "SWH Rock" ēterā." Vēlāk Ivars Godmanis sola pievērsties "The Doors", "Animals", "Queen" un citiem, kā arī glam rock. paralēli viņš katrā pārraidē stāstīšot arī par Latvijas klasiskās rokmūzikas attīstību. Vairāku gadu desmitu garumā Godmanis iekrājis daudz informācijas par mūziku, to darījis būdams arī aktīvi aizņemts politikā. Jaunā dīdžeja kolekcijā esot apmēram desmit tūkstoši dažādu stilu mūzikas ierakstu - rythm&blues džeza, klasiskā roka un popa. "Savas zināšanas gribu tālāk nodot klausītājiem." Bijušais bundzinieks, vēlāk politiķis un tagad dīdžejs Godmanis izvairīgi atbild uz jautājumu, kā viņš nokļuvis radio "SWH Rock". "Viņi zināja, ka man ir bagātīga informācija un ieraksti. Tad arī abpusēji vienojāmies."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu