Modes festivāls Gulbenē pulcina pusotru simtu dalībnieku.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krāsaini, spilgti un profesionāli sestdien Gulbenes kultūras centrā piecas stundas noritēja pirmais Vidzemes un Latgales novadu modes festivāls "Top modelis 2003". Apmēram 140 dalībnieku vecumā no trīs līdz 18 gadiem pārstāvēja modes studijas ne tikai no Gulbenes, Daukstu pagasta, bet arī no Alūksnes, Madonas, Jēkabpils, Cēsīm, Līgatnes un Siguldas.

Festivālu vērtēja žūrija desmit cilvēku sastāvā. Tajā bija arī modeļu aģentūras "Natalī" direktors Ēriks Meisāns un modeļu menedžeris Egils Reinis, kā arī tērpu mākslinieks Roberts Krauze. "Vērtēja festivāla dalībniekus pa vecuma grupām. Topmodeļiem vērtēja stilu, imidžu, vakartērpu un avangarda tērpu. Vērtēja ne tikai to, kā tērps izskatās, bet arī kā modelis to parāda, ko pauž šajā brīdī. Radošo prezentāciju konkursā vērtēja horeogrāfiju, režiju, tērpus, idejas realizāciju," stāsta festivāla organizatore Inga Troice. Festivālā modes studiju prezentācijā pirmo vietu ieguva kolektīvs no Jēkabpils rajona bērnu un jauniešu centra (Agritu Vidži apbalvoja arī par labāko horeogrāfiju), otro - Ingas modes teātris no Gulbenes (vadītāja Inga Troice), trešo - Gintas modes teātris no Cēsīm. Katrā vecuma grupā tika noteikti arī labākie modeļi. Galvenokārt visas nominācijās godalgotās vietas ieguva Cēsu bērni un jaunieši. Labi veicās arī gulbeniešiem. Fotomodeļu konkursā septiņu līdz deviņu gadu vecuma grupā par labāko atzina Artūru Zvirgzdiņu, bet vecuma grupā no 16 līdz 18 gadiem - Aneti Troici (abi no Gulbenes - Ingas modes teātris). Tāpat katrā vecuma grupā noteica skatītāju simpātijas. Septiņu līdz deviņu gadu vecuma grupā skatītāji visvairāk simpatizēja Elīnai Adamovičai (gulbenietes Aijas Adamovičas vadītā "A studijas"), desmit līdz 12 gadu vecuma grupā - Megijai Kalējai, 13 - 15 gadu vecuma grupā - Santai Rubenei, 16 - 18 gadu vecuma grupā - Egitai Līkansei (visas no Ingas modes teātra). Katrā vecuma grupā noteica arī topmodeli. Septiņu līdz deviņu gadu vecumā labākā bija Elīna Adamoviča (Gulbene, "A studija"), desmit līdz 12 gadu vecuma grupā - Jana Augstkalne (Daukstu pagasta Staru modeļu skola, kuru vada Līga Vītola), 13 - 15 gadu vecuma grupā - Jeļena Vavilova (Ingas modes teātris), 16 - 18 gadu vecuma grupā - Zane Jansone (Staru modeļu skola). "Kopvērtējumā par festivāla topmodeli atzina Jāni Žīguru no Cēsīm un par supermodeli - Lāsmu Kori no Gulbenes (Ingas modes teātris). Žūrijai bija sarežģīti noteikt šos labākos no 97 dalībniekiem, kas piedalījās topmodeļu konkursā. Prieks, ka Lāsma ir uzvarējusi. Jau šonedēļ viņa brauc uz Rīgu, uz modeļu aģentūru "Natalī", lai fotografētos žurnālam "Puff", Lāsmas foto būs uz žurnāla vāka," saka I.Troice. Viņa saka paldies sponsoriem. Prieks esot par to, ka nākamajam pasākumiem pieteikušies jauni labvēļi, tajā skaitā modeļu aģentūra "Natalī". "Turpmāk festivālu organizēšanu pilnveidosim, uzlabosim. Bērnu un jauniešu vidū pasākums ir izraisījis pastiprinātu interesi par modi. Tas ir galvenais. Īpašs paldies vecākiem," saka I.Troice. Viņa pauž prieku arī par to, ka festivāla dalībniekiem ir iespēja turpmāk apliecināt sevi, piedaloties vēl citos pasākumos un festivālos. Tā 21.februārī Ingas modes teātra dalībnieki Gulbenes kultūras centrā uzstāsies Meteņdienas pasākumā, varēs redzēt arī Santas Augules tērpu kolekciju. 7.martā paredzēta viesošanās Jaungulbenes tautas namā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu