Domi apsūdz hokeja nodevībā.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Parlamenta Sporta apakškomisija uzskata, ka Rīgas dome kavējas iznomāt zemi daudzfunkcionālās halles celtniecībai bijušā hipodroma teritorijā, jo nevēlas, lai Rīgā notiktu 2006. gada pasaules čempionāts hokejā.

Saeimas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dzintars Ābiķis pēc tikšanās ar Latvijas Hokeja federācijas prezidentu Kirovu Lipmanu un 2006. gada pasaules hokeja čempionāta Rīgā izpildkomitejas priekšsēdētāju Gunti Ulmani RB pastāstīja, ka komisijai radusies pārliecība par Rīgas domes vēlmi likt šķēršļus hokeja pasaules čempionāta rīkošanai Rīgā. Proti, Lipmans sūkstījies, ka dome ļoti lēni izskatot jautājumu par zemes, uz kuras paredzēts būvēt halli, iznomāšanu. Tāpat pašvaldība neizpaužot visu informāciju par zemes rezervēšanas iespējām hokeja halles celtniecībai hipodroma teritorijā. Ābiķis uzsvēra: «Komisijai radās šaubas par to, ka dome vēlas, lai Rīgā notiktu pasaules čempionāts. Jau izteikti minējumi, ja Rīgā netiks uzcelta lielā halle, 2006. gada čempionāts varētu notikt Maskavā. Mums ir aizdomas, ka domes vadība jau panākusi slepenu vienošanos ar Maskavu šajā jautājumā!» Lai noskaidrotu pašvaldības pasivitātes iemeslus, uz nākamo apakškomisijas sēdi nolemts uzaicināt vicemēru Aivaru Gunti Kreitusu, Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāju Andri Ameriku un Pilsētas attīstības departamenta direktoru Vilni Štramu. Kā informēja Ābiķis, komisijā skatīts arī jautājums par gandrīz 180 000 latu piešķiršanu no valsts budžeta čempionāta sarīkošanas priekšdarbu veikšanai. «Varbūt ne visu 180 000 latu piešķiršanu atbalstām, bet liela daļa no šīs summas būs jāpiešķir,» ziņoja Ābiķis. Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Andris Ameriks RB pauda izbrīnu par šādu Latvijas Hokeja federācijas un komisijas nostāju. Viņš noliedza jebkādas iespējas par slepenu vienošanos ar Maskavu. «Gribu norobežoties no jebkādām politiskām spekulācijām, kas saistītas ar tik svarīgu notikumu kā pasaules čempionāta rīkošana. Dome zemes piešķiršanas jautājumus nebremzē, tieši otrādi, iespēju robežās esam darījuši visu, ko Latvijas Hokeja federācija šajā sakarā gribējusi,» pauda Ameriks. Viņš piebilda, ka Latvijas Hokeja federācija vasarā lūdza rezervēt zemi Lucavsalā. Tas teju vai nākamajā dienā arī ticis izdarīts. Tad viņi pārdomājuši un nu prasa hipodroma teritorijā. Zeme daudzfunkcionālajai hallei, kuras celtniecībā tiek plānots investēt aptuveni 30 miljonus ASV dolāru, jau šobrīd esot rezervēta. «Runa ir par ko citu. Blakus hallei plānots celt dažādas ēkas, investējot aptuveni 250 miljonus ASV dolāru. Mēs gribam zināt, ko tur cels, bet mums negrib teikt. Tās ir tikai loģiskas prasības pēc informētības,» uzsvēra Ameriks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu