LSDSP vadīs Dainis Īvāns.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) priekšsēdētāju sestdien LSDSP kongresā ievēlēja bijušo Tautas frontes līderi Rīgas domnieku Daini Īvānu. Par Īvānu nobalsoja 373 kongresa delegāti, par līdzšinējo LSDSP priekšsēdētāju Juri Bojāru - 169, par līdzšinējo LSDSP priekšsēdētāja vietnieku Valdi Lauski - 164.

Īvāns pēc balsošanas rezultātu paziņošanas pateicās kongresa delegātiem par viņam dāvāto uzticību. "Pārmaiņas partijā notikušas," sacīja Īvāns un pavēstīja, ka "jaunie laiki Latvijā, kā Rainis pareģoja, ir sākušies un tie nevar būt bez Latvijas sociāldemokrātu klātbūtnes". Viņš norādīja, ka "jau tūlīt" partijai jāsāk izstrādāt jaunu programmu, jo Latvija grasās iestāties Eiropas Savienībā un NATO. "Sāksim strādāt jau parīt, lai atjaunotu partijas prestižu un popularitāti, parādītu, ka esam solidāra partija, kas pasniedz roku un aizstāv vājākos, un palīdz Latvijas valstij attīstīties," sacīja LSDSP priekšsēdētājs. Runājot par partijas priekšsēdētāja biedru kandidatūrām, Īvāns aicināja kongresa delegātus valdē un domē ievēlēt "enerģiskus cilvēkus". Īvāns arī pieminēja LSDSP ģenerālsekretāru Jāni Dinēviču, ar kuru kopā pārrunājis organizatoriskos jautājumus, kā arī Violas Lāzo un Sandra Grīnberga vārdus. Īvāns arī aicināja uzticēties jauniešiem, "lai arī izskata ziņā jauna spēcīga partija, kurai pieder nākotne". Pēc balsošanas rezultātu paziņošanas iepriekšējais partijas priekšsēdētājs Juris Bojārs paspieda Īvānam roku un atstāja kongresa prezidiju. Viena no prezidija loceklēm Aija Barča aicināja pateikties Bojāram par "aktīvu darbu un izturību". Pēc šiem vārdiem kongresa zāli pāršalca vētraini aplausi un kongresa delegāti, kājās stāvot, sveica līdzšinējo partijas priekšsēdētāju, uz ko Bojārs atbildēja: "Lai tad tie jaunie laiki arī pienāk!" Īvāns dzimis 1955.gada 25.septembrī Madonā, absolvējis Latvijas Valsts universitātes Filoloģijas fakultāti, precējies, sieva Elvīra, dēli Ansis un Jurģis, meitas Karlīna un Baiba. 1988.gadā Latvijas Tautas frontes (LTF) 1.kongresā Īvāns ievēlēts par LTF priekšsēdētāju. Bijis PSRS AP deputāts, no 1990. līdz 1993.gadam - LR AP deputāts, priekšsēdētāja pirmais vietnieks, kopš 1999.gada janvāra ir LSDSP biedrs, no 2001.gada marta - Rīgas domes deputāts. Īvāns strādājis skolā, muzejā, tekstilfabrikas avīzē, televīzijā, žurnālā "Skola un Ģimene", avīzē "Neatkarīgā Cīņa", bijis UNESCO pārstāvis Latvijā, no 1999.gada - LSDSP laikraksta "Brīvība" redaktors. 1998.gadā ievēlēts Latvijas inteliģences apvienības padomē. 1995.gadā Īvāns apbalvots ar trešās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni. Jau ziņots, ka LSDSP kongress sestdien pārvēlē partijas vadību un LSDSP vadošās institūcijas - valdi un domi. Pēc LSDSP sagrāves 8.Saeimas vēlēšanās, iegūstot 4% balsu, atkāpās partijas vadība, taču nolēma turpināt darbu līdz kongresam 23.novembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu