Notiks pirmā jaunās valdības sēde.

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien notiks Einara Repšes vadītā Ministru kabineta pirmā svinīgā sēde, kuru atklās Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga. 8.Saeima Repšes valdību apstiprināja 7.novembrī. Valdību veido partija "Jaunais laiks" (JL), Latvijas Pirmā partija (LPP), Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK).

Repšes vadītā Ministru kabineta un valdības komitejas sēdes būs atklātas. Pirmā jaunās valdības svinīgā sēde sāksies ierastajā laikā - plkst.12, taču tās darba kārtība atšķirsies no parastas valdības sēdes gaitas. Jaunās valdības pirmo sēdi ar uzrunu atklās Valsts prezidente, pēc tam uzrunu teiks premjers, notiks kopīga fotografēšanās, tiks izskatīti dažādi jautājumi. Ministru prezidents sēdes darba kārtībā iekļāvis jautājumu par Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu oficiālās nostājas papildinājumiem sadaļā "Lauksaimniecība". Tas varētu būt pirmais jaunajā valdībā izskatītais dokuments. No JL valdībā līdz ar premjeru Repši ir finanšu ministrs Valdis Dombrovskis, iekšlietu ministrs Māris Gulbis, izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, tieslietu ministrs Aivars Aksenoks, kultūras ministre Inguna Rībena un divi īpašu uzdevumu ministri: Āris Auders - veselības aprūpes lietās - un Ivars Gaters - reģionālās attīstības un pašvaldību lietās. JL izvirzīja arī ārlietu ministri Sandru Kalnieti, kura ir bezpartijiska. LPP jaunajā valdībā pārstāv Ministru prezidenta biedrs Ainars Šlesers, ekonomikas ministrs Juris Lujāns, īpašu uzdevumu ministrs bērnu un ģimenes lietās Ainārs Baštiks un ministrs sabiedrības integrācijas lietās, kura kandidatūra vēl tiek apspriesta. LPP šim amatam izvirza Aleksandra Brandava kandidatūru. No ZZS valdībā ir zemkopības ministrs Mārtiņš Roze, vides ministrs Raimonds Vējonis, kā arī labklājības ministrs, kura kandidatūra tiks izvirzīta tuvākajā laikā. Pagaidām šo ministra portfeli tur pats premjers. No TB/LNNK amatā paliks līdzšinējais aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis, savukārt Roberts Zīle pildīs satiksmes ministra pienākumus. Jaunveidojamās valdības deklarācijā paredzēts, ka valdības prioritātes ir sabiedrībai atbildīga un efektīva valsts pārvalde, Latvijas pilntiesīga līdzdalība Eiropas Savienības un NATO lēmumos, spēcīga un neatkarīga tiesu vara, korupcijas un noziedzības novēršana, informācijas sabiedrībā un zināšanās balstīta tautsaimniecība, sabiedrības veselības kvalitāte, integrēta sabiedrība, spēcīga un laikmetīga nacionālā identitāte, Latvijas novadu līdzsvarota attīstība un augsta nodarbinātība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu