Lužkova vizītes programma paredz tikšanos ar Latvijas prezidenti .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maskavas mērs Jurijs Lužkovs, kura vadītā delegācija 8.novembrī ieradīsies divu dienu vizītē Rīgā, iespējams, tiksies ar Latvijas prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu, otrdien aģentūrai "Interfax" paziņoja informācijas avots Maskavas pilsētas administrācijā.

Savukārt prezidentes preses sekretāre Aiva Rozenberga nevarēja apstiprināt informāciju par iespējamo tikšanos ar Lužkovu, jo nekāda rakstiska ierosinājuma par tikšanos ne no Maskavas valdības, ne no Rīgas domes nav. Turklāt prezidentei sestdien plānota vizīte Aizkraukles rajonā. Pēc Maskavas administrācijas informācijas avota teiktā, Lužkovs Latvijas galvaspilsētā ieradīsies ar lidmašīnu piektdienas rītā. Vizītes programmā ir oficiāla tikšanās ar Rīgas mēru Gundaru Bojāru un sarunas par Maskavas un Rīgas sadarbību. Pēc tam Maskavas delegācija apmeklēs Rīgas vagonbūves rūpnīcu, kas piedalās sadarbības programmās ar Maskavu. Vizītes laikā plānots parakstīt protokolu par sadarbību pasažieru elektrotransporta modernizācijas jomā. Maskavas delegācija noliks ziedus pie Uzvaras un Brīvības pieminekļa. Pēc tam Lužkovam Krievijas vēstniecībā ieplānota tikšanās ar Otrā pasaules kara veterāniem, Latvijas krievu kopienas pārstāvjiem, kā arī Maskavas mēra stipendiātu diplomu pasniegšana studentiem, kuri Latvijas augstskolās mācību programmas apgūst krievu valodā. Piektdienas vakarā Lužkovam paredzētas sarunas ar Saeimas deputātu grupas sakariem ar Krieviju vadītāju Jāni Jurkānu, kurš gan BNS pauda, ka nav informēts par Lužkova vizītes programmu un iespējamo tikšanos ar viņu. Jurkāns arī norādīja, ka vairs nav Saeimas parlamentārās sadarbības grupas vadītājs, bet, ja šāda tikšanās notiks, būtu vairāki apspriežami jautājumi. Maskavas mērs tiksies arī ar Rīgas uzņēmējiem, kas aktīvi piedalās Krievijas un Latvijas sadarbības attīstīšanā. Vizītes otrajā dienā, 9.novembrī, iespējams, notiks Lužkova tikšanās ar Latvijas prezidenti viņas rezidencē Jūrmalā. Pēc tam delegācija apskatīs topošo Maskavas kultūras un darījumu centru Rīgā, kā arī apmeklēs Krievu pareizticīgo baznīcas Latvijā Kristus piedzimšanas katedrāli. Vizītes programmā ir arī Rīgas brīvostas apmeklējums, sarunas par ostas konteineru termināla izmantošanu un prāmju līnijas Kaļiņingrada-Ustjluga projekta perspektīvas. Sestdien vakarā Lužkovs tiksies ar Latvijas lielāko pilsētu mēriem un apspriedīs ar viņiem divpusējās sadarbības perspektīvas un iespēju īstenot kopīgus projektus. Pēc tam ieplānota Maskavas un Rīgas mēru kopīga preses konference par vizītes rezultātiem. Sestdien vakarā Maskavas delegācija apmeklēs Rīgas Krievu drāmas teātra izrādi. Sestdien vēlu vakarā Krievijas galvaspilsētas delegācija atgriezīsies Maskavā. Septembra beigās ieplānoto Lužkova vizīti Rīgā Saeimas vēlēšanu dēļ atlika.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu