Augstākā tiesa nemaina "Cīravas maniakam" piespriesto sodu .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Augstākā tiesa otrdien, apelācijas kārtībā izskatot krimināllietu pret vīrieti, kuru tiesā par paša mazgadīgās meitas izvarošanu, nolēma nemainīt viņam piespriesto sodu.

Jau ziņojām, ka Kurzemes apgabaltiesa par Cīravas maniaku dēvētajam Vilnim Šliteram piesprieda 14 gadus ilgu cietumsodu. Savā apelācijas sūdzībā viņš lūdz atcelt pirmās instances spriedumu un mīkstināt viņam piespriesto sodu, jo uzskata sevi tikai par daļēji vainīgu viņam inkriminētajos noziegumos. Mazgadīgās meitas mātei, tiesājamā civilsievai Evitai Kurzemes apgabaltiesa piesprieda triju gadu nosacītu cietumsodu. Jau vēstīts, ka Šliters bija apsūdzēts par to, ka regulāri izvarojis savu 12 gadus veco meitu. Pirmoreiz tas noticis pagājušā gada Līgosvētkos civilsievas klātbūtnē. Šliters policijas uzmanības lokā nonācis jau iepriekš. Pirms 10 gadiem viņš sācis civillaulībā dzīvot ar savu bijušo audžumeitu Evitu S., kurai toreiz bija tikai 14 gadu. Šobrīd Evitai ir 24 gadi un viņa laidusi pasaulē piecus bērnus. Par stāšanos seksuālos kontaktos ar nepilngadīgu personu Šliteru 1991.gadā sauca pie kriminālatbildības. Taču, tā kā viņš ar nepilngadīgo dzīvoja civillaulībā, tiesa viņam piesprieda tikai divus gadus nosacīti. Savukārt 1997.gadā Cīravas pagasta pašvaldībai bija informācija, ka Šliters savu astoņpadsmit gadus veco dēlu Andri bieži piesējis pie ķēdes un turējis suņu būdā. Toreiz Aizputes slimnīcā, veicot Andra veselības pārbaudi, konstatēts, ka viņš ir slikti barots un uz kājām redzamas nezināmas izcelsmas rētas, kas varētu būt radušās no ķēdēm. Pēc ārstēšanās kursa Aizputes slimnīcā 1997.gadā Andris pārvests uz pansionātu Kuldīgā, kur viņš atrodoties līdz šim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu