Prāmja "Estonia" vraks jūras dzelmē drīz var apgāzties .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirms septiņiem gadiem Baltijas jūrā katastrofu cietušā prāmja "Estonia" korpuss pakāpeniski iegrimst aizvien dziļāk dūņainajā jūras dibenā un drīzumā varētu apgāzties, raksta Zviedrijas avīze "Svenska Dagbladet".

Divi Čehijas ūdenslīdēji, kurus zemūdens darbiem nolīgusi Vācijas televīzijas žurnāliste Juta Rābe, kas veic neatkarīgu katastrofas izmeklēšanu, apskatīja nogrimušo kuģi pagājušā gada augustā un šā gada vasaras beigās. Abi ūdenslīdēji intervijā laikrakstam apstiprināja, ka gada laikā uz labā borta guļošā prāmja dibens ir pacēlies par 1,5 metriem. Ūdenslīdēji Žindrihs Bēms un Ivans Kovars izteikuši pieņēmumu, ka prāmis pakāpeniski aizvien dziļāk iegrimst dūņainajā jūras dibenā. "Ūdenslīdēji uzskata - ja kuģis patiešām apgāzīsies ar dibenu uz augšu, tad būs iespējams izpētīt labo bortu. Šādā gadījumā būs viegli pārbaudīt to, cik pareiza ir versija par sprādzienu un caurumu "Estonia" labajā bortā," raksta "Svenska Dagbladet". Šā gada augustā Rābe organizēja jau otro ekspedīciju uz "Estonia", lai atrastu zemūdens robotu, kas tika pazaudēts iepriekšējās ekspedīcijas laikā. Pēc Bēma teiktā, robotu atrast nav izdevies. Prāmis "Estonia" nogrima 1994.gada 28.septembra naktī Baltijas jūrā vētras laikā ceļā no Tallinas uz Stokholmu. Katastrofā gāja bojā 852 cilvēki, arī no Latvijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu