ANO Drošības padome atceļ ieroču embargo pret Dienvidslāviju .

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ANO Drošības padome pirmdien atcēla ieroču embargo pret Dienvidslāvijas valdību, kas bija ieviests 1998.gadā sakarā ar serbu spēku represijām pret etniskajiem albāņiem Kosovā. Tādējādi atceltas pēdējās starptautiskās sankcijas pret Dienvidslāviju.

15 dalībvalstu Drošības padomes vienbalsīgais lēmums "parāda labās attiecības, konstruktīvo sadarbību un uzticēšanos, kas pastāv starp demokrātiskajām varas iestādēm Belgradā un starptautisko sabiedrību," paziņoja ANO Drošības padomes prezidents, Francijas vēstnieks Žans Dāvids Levits. Ieroču embargo atcelšanu iepriekš akceptēja visas Drošības padomes pastāvīgās dalībvalstis - ASV, Lielbritānija, Francija, Krievija un Ķīna. Ieroču embargo tika noteikts 1998.gada martā Slobodana Miloševiča prezidentūras laikā. Viņš tika gāzts pērnā gada oktobrī, bet šā gada jūnijā izdots tiesāšanai par kara noziegumiem Hāgas tribunālam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu