Akreditēts jaunais Latvijas vēstnieks ANO Andrejs Pildegovičs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ņujorkā Latvijas pastāvīgais pārstāvis ANO, ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Andrejs Pildegovičs iesniedzis akreditācijas vēstuli ANO ģenerālsekretāram Antoniu Gutērrešam, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Tikšanās laikā puses pārrunāja starptautiskās aktualitātes, kā arī Latvijas iesaisti organizācijas darbā. Bijušais ĀM valsts sekretārs apliecināja Latvijas atbalstu daudzpusējai diplomātijai, kur ANO ir centrāla nozīme, cenšoties globālām problēmām rast globālus risinājumus. Vēstnieks pauda atbalstu ANO ģenerālsekretāra darbības prioritātēm - konfliktu novēršanai, ilgtspējīgas attīstības veicināšanai un ANO reformām.

Uzsverot, ka Latvija stingri iestājas par starptautisko tiesību un demokrātisko vērtību ievērošanu, Pildegovičs aicināja ģenerālsekretāru veicināt konflikta Ukrainā noregulējumu un neaizmirst par iesaldētajām konfliktsituācijām Kalnu Karabahā, Pārdņestrā, Abhāzijā un Dienvidosetijā.

Savukārt ANO ģenerālsekretārs augstu novērtēja Latvijas līdzšinējo aktīvo iesaisti ANO un citās starptautiskajās organizācijās un apliecināja vēstniekam vēlmi turpināt veiksmīgo sadarbību.

Tikšanās noslēgumā Pildegovičs informēja par Latvijas simtgades atzīmēšanas pasākumiem, kā arī uzaicināja Gutērrešu vizītē uz Latviju.

Jau vēstīts, ka Pildegoviču ministrijas valsts sekretāra amatā augustā nomainīja līdzšinējais valsts sekretāra vietnieks, ministrijas politiskais direktors Andris Pelšs.

Līdzšinējais Latvijas vēstnieks ANO Jānis Mažeiks atgriezīsies darbā ĀM, taču par konkrētu ieņemamo amatu šobrīd ziņu nav.

Pildegovičs pildīja ĀM valsts sekretāra pienākumus kopš 2013.gada 13.maija. Iepriekš viņš bijis Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas ārlietu padomnieks, kā arī vēstnieks ASV un nerezidējošais vēstnieks Meksikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu