Latvijas basketbolisti savā laukumā centīsies revanšēties Somijas izlasei

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Blūms
Jānis Blūms Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība, gatavojoties Pasaules kausa (PK) izcīņas kvalifikācijas turnīra otrā posma pirmajām spēlēm, šodien plkst.19 "Arēnā Rīga" revanša mačā tiksies ar Somijas izlasi. Tiešraide TV6 kanālā. 

Otrdien kopā ar Latvijas komandu trenējās saspēles vadītājs Kaspars Vecvagars un centrs Iļja Gromovs, kuri savainojumu dēļ nepiedalījās pirmajā pārbaudes spēlē ar Somijas izlasi (73:80).

Riharda Lomaža Espo sasistais plecs jūtas aizvien labāk, tomēr rehabilitācija netiek sasteigta un komandas ierindā aizsargs atgriezīsies nedēļas nogalē. Mikrotraumas dēļ atslodze dota Andrejam Gražulim. Trešdien komandas treniņā piedalījies Gražulis, ceturtdien – Jānis Strēlnieks un Jānis Timma.

Andrejs Gražulis
Andrejs Gražulis Foto: Jānis Škapars / TVNET

"Gatavojamies pēc plāna, ko mazliet koriģē spēlētāju veselības stāvoklis un jaunu spēlētāju pievienošanās. Pirmā spēle Espo iezīmēja mūsu problēmas, kuru novēršanai pievēršam lielāku uzmanību. Ceru, ka efekts būs redzams jau piektdien atbildes spēlē ar Somiju," tā Latvijas Basketbola savienības mājas lapā izteicies Latvijas izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars. 

Mačā Espo rezultatīvākais Latvijas izlases sastāvā ar 17 punktiem bija Mārtiņš Meiers, kurš sakrāja arī 12 atlēkušās bumbas, nopelnot "double-double". Tikmēr izlases debitants Artjoms Butjankovs pievienoja 11 punktus, bet katrs pa astoņiem punktiem guva Artūrs Ausējs, Ojārs Siliņš, Andrejs Gražulis un komandas kapteinis Jānis Blūms.

"Ir idejas par sastāvu, kas dosies laukumā piektdien "Arēnā Rīga" un svētdien Viļņā, bet galīgo lēmumu pieņemsim īsi pirms spēlēm. Vienlaikus paturam redzeslokā Slovēnijas izlasi. Ir informācija par spēlētājiem un viņu meistarības plusiem un mīnusiem, bet kopējo iespaidu bagātinās informācija par divām slovēņu pārbaudes spēlēm ar Horvātijas izlasi."

Biļetes uz Latvijas izlases spēlēm iespējams iegādāties šeit.

9. septembrī mūsu komanda Viļņā aizvadīs pārbaudes maču ar principiālo pretinieci Lietuvu. 

Latvijas izlasei šajā sasaukumā jāiztiek bez Anžeja Pasečņika, Žaņa Peinera, Daira Bertāna un Rolanda Šmita. Tāpat jau iepriekš bija zināms, ka komandā nebūs Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) spēlējošie Dāvis Bertāns un Kristaps Porziņģis, kā arī kandidātu sarakstā nav šogad NBA draftētā Rodiona Kuruca. No savainojuma pašlaik turpina atlabt arī "VEF Rīga" uzbrucējs Mareks Mejeris.

 

Katras grupas trīs labākās komandas kvalificēsies Pasaules kausa izcīņas turnīram.

2019. gada Pasaules kausa izcīņas turnīrā 32 komandas cīnīsies ne tikai par uzvarētāju kausu un medaļām, bet arī ceļazīmēm uz 2020. gada olimpiskajām spēlēm Tokijā, kā arī olimpiskajiem kvalifikācijas turnīriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu