"DaimlerChrysler" palielina savu daļu "Mitsubishi" .

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kā ziņo Japānas laikraksts "Yomuiri", jau tuvākās nedēļas laikā "DaimlerChryler" varētu nākt klajā ar oficiālu paziņojumu par skandināvu auto koncernam "Volvo" piederošo 3,3 procentus lielo “Mitsubishi Motors” akciju paketes pārņemšanu. Kā iespējamā darījuma summa tiek minēta 500 miljoni vācu marku.

Šis būtu vēl viens solis pretī koncerna vadītāja Jurgena Šrempa izlolotajam sapnim - padarīt tā vadīto kompāniju par pasaules mēroga uzņēmumu, kas būtu pārstāvēts visos lielākajos auto tirgos. ASV tirgos šī iecere tiek realizēta ar "Chrysler Group" starpniecību, bet Āzijas tirgū par "DaimlerChrysler" vārda kaldinātāju ir izvēlēts "Mitsubishi". Jau pagājušajā gadā "DaimlerChrysler" sevi aktīvi apliecināja Āzijas tirgos, iegādājoties akciju paketi kā "Hyndai", tā arī "Mitsubishi" kompānijā. Vācijas un ASV spēkratu ražotājs kompānijā "Mitsubishi" pārstāvēts ar 34 procentus lielu akciju paketi, kas pēc šā pirkuma tiktu palielināta līdz 37,3 procentiem. Vēl pagājušajā gadā, kad tika sāktas sarunas par "Volvo" koncernam piederošās akciju paketes pārņemšanu, tika lēsts, ka "DaimlerChrysler" šis pirkums izmaksās ap 860 miljonus vācu marku, bet tagad tiek runāts vairs tikai par 500 miljoniem. Līdz šim "DaimlerChrysler" un "Mitsubishi" sadarbība bija aprobežojusies tikai vieglo automašīnu sektorā, bet, kā atzīst "Mitsubishi Motors" prezidents Takaši Sonobe, "Mitsubishi" iecerējis veikt starpnieka funkcijas, pārņemot skandināvu koncernam "Volvo" piederošo akciju paketi smago automašīnu kompānijā "Netherlands Car" un tālāk pārdot tās Štutgartes koncernam. "DaimlerChrysler" tādējādi iegūtu 50 procentus lielo "Netherlands Car" akciju paketi un jaunizveidotās alianses kopējais ieguldījums "Netherlands Car" būtu 85 procenti. Smago automašīnu flagmanis "Volvo", kas ieņem otro pozīciju šajā tirgus sektorā, lai arī šķirsies no "Mitsubishi" akcijām, jau runā par jaunu iespējamas alianses izveidošanu ar citu Āzijas autorūpnieku, šoreiz minot spēkratu ražotāju "Nissan-Diesel".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu