Vācu žurnāliste sniegusi nepatiesas ziņas par "Estonia" testu rezultātiem .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas Klaustāles-Cellerfeldes universitātē nav institūta, uz kuru atsaucoties žurnāliste Juta Rābe izvirzīja versiju, ka prāmja "Estonia" nogrimšanu 1994.gadā izraisījis sprādziens, otrdien informēja laikraksts "Eesti-Paevaleht".

Rābe sadarbībā ar ASV miljonāru Gregu Bemisu pagājušā gada vasarā organizēja ūdenslīdēju ekspedīciju uz nogrimušā prāmja vraku. Pēc ekspedīcijas Rābe paziņoja, ka, Klaustāles-Cellerfeldes universitātes Materiālu un tehnoloģiju pārbaudes institūtā izpētot ūdenslīdēju paņemtos metāla paraugus, uz tiem atklātas sprādziena pēdas. Klaustāles-Cellerfeldes tehniskajā universitātē pagaidām nav šāda institūta, ziņo laikraksts "Eesti-Paevaleht". Galvenie speciālisti šīs universitātes Materiālu un tehnoloģiju izpētes institūtā, kas darbojas šajā pašā jomā, paziņoja, ka nekad nav pētījuši paraugus no nogrimušā prāmja "Estonia". Profesors Verners Rīemans intervijā Igaunijas laikrakstam sacīja, ka viņš par testiem uzzinājis tikai no vietējiem masu medijiem un testus veikusi privāta kompānija, kas atrodas citā pilsētā. Rīemans uzsvēra, ka Klaustāles-Cellerfeldes universitāte nekādā ziņā nav saistīta ar minēto testu rezultātiem, tādēļ apgalvojumi, ka kuģī "Estonia" bija ievietots spridzeklis, ir apšaubāmi. Oficiālajā izmeklēšanas atzinumā teikts, ka prāmis "Estonia" nogrimis kuģa konstrukcijas nepilnību dēļ, spēcīgajam vējam noraujot priekšējās lūkas stiprinājumus, kā arī tādēļ, ka kuģa kustības ātrums bija pārāk liels vētras apstākļiem. 1994.gadā notikušajā "Estonia" katastrofā dzīvību zaudēja 852 cilvēki, tostarp arī no Latvijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu