Kongo atver robežas un Kinšasas lidostu .

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Divas dienas pēc atentāta pret Kongo Demokrātiskās republikas prezidentu Lorānu Kabilu valsts pārejas valdība devusi rīkojumu atkal atvērt robežas. Valsts informācijas ministrs Dominiks Sakombi trešdienas vakarā pavēstīja, ka no ceturtdienas darbu turpinās Kinšasas starptautiskā lidosta. Komandanta stunda apdzīvotajās vietās tomēr saglabājas no 24.00 līdz 4.00 pēc vietējā laika.

Nakts Kinšasā noritējusi mierīgi. Iedzīvotāj uzturējās savās mājās, bet ielās patrulēja armijas automašīnas. Joprojām nav īstas skaidrības par Kabilas likteni. Kamēr Beļģijas, Francijas, Lielbritānijas un Zimbabves diplomāti, atsaucoties uz nopietniem avotiem, uzskata viņu par mirušu, valdība Kinšasā apgalvo pretējo. Tiek deklarēts, ka prezidents ir smagi ievainots un ārstējas ārzemēs, bet līdz viņa atlabšanai valsti vadīs Kabilas dēls Žozefs Kabila. Zimbabves valdības amatpersonas ceturtdien sniegs detalizētu ziņojumu par Kabilas likteni. Šīs zemes informācijas aģentūra "Ziana" jau agrāk vēstīja, ka Kabila lidmašīnā miris no ievainojumiem ceļā uz Zimbabves galvaspilsētu Harāri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu